Srceparajuća ispovest oca iz Avganistana, koji je morao da PRODA ćerku (4) rasplakala je ceo svet: "Nemam izbora, radim to iz očaja, ali mogu da je otkupim"

Vesti 10.09.2021 19:50 0

"Moja smrt ne bi spasila nikoga u mojoj porodici. Ko bi onda hranio moju drugu decu? Ovde se ne radi o izboru. Radi se o očaju", ispričao je bivši policajac iz Kabula u Avganistanu koji je primoran da proda svoju ćerku kako bi mogao da prehrani ostatak porodice

Srceparajuća ispovest oca iz Avganistana, koji je morao da PRODA ćerku (4) rasplakala je ceo svet: "Nemam izbora, radim to iz očaja, ali mogu da je otkupim"

unsplash.com

Bivši policajac, Mir Nazir (38) suočio se sa najtežom odlukom u svom životu. Naime kako bi uspeo da prehrani porodicu mora da proda svoju ćerku za 420 dolara vlasniku jedne radnje u kojoj radi kao čuvar, a koji nema dece, prenosi britanski "The Sun".

- Radije bih umro nego da dođem u situaciju da prodam svoju rođenu ćerku - rekao je prvenstveno Nazir.

Nažalost, pošto se našao u situaciji gde njegova porodica nema od čega da se prehrani i da živi, teška i slomljena srca doneo je odluku da svoju ćerku proda čoveku koga poznaje, uz mogućnost da je ponovo otkupi kada sakupi istu količinu novca za koju ju je i pordao.

- Moja smrt ne bi spasila nikoga u mojoj porodici. Ko bi onda hranio moju drugu decu? Ovde se ne radi o izboru. Radi se o očaju. Dobio sam ponudu od vlasnika prodavnice, čoveka koga poznajem i koji nema dece - reako je otac devojčice koja je poslužila kao zalog i žrtveno jagnje kako bi njena porodica mogla da preživi.

Za britanski list je dodao da je odbije prvobitnu ponudu od 20.000 avganistanske valute, već da je sada u pregovorima za 50.000 jer ne može svoju ćerku da proda po tako niskoj ceni.

Nazir se nada da će njegova ćerka imati i bolju budućnost sa vlasnikom radnje u kojoj će moći da radi.

- Možda će imati bolju budućnost radeći u radnji od, nego da ostane sa mnom, a ta cena bi mogla spasiti moju porodicu - ističe nesrećni otac četvorogodišnje Safije.

Komentari (0)
Loading