Da li znate šta je mikro varanje? Stručnjak za veze otkrila koji su to znaci odaju nevernog partnera, ovaj detalj je ključan

Olja Jelić Vesti 08.05.2024 16:22 0

Stručnjaci za veze otkrivaju suptilne znakove da vas partner vara bez da je reč o klasičnoj preljubi. "Krivi" partneri obično u tome ne vide ništa loše. Ključ je u nameri

shutterstock

Shutterstock

Mikro varanje složen je oblik flerta - namera je ono što čini ključnu razliku. Ponašanja su subjektivna za svaki pojedinačni odnos. Dok jedan par može flertovanje sa konobarom smatrati mikro prevarom, drugi ga mogu smatrati bezopasnim.

Hana Paul iz Berman Psychotherapy instituta, kaže da je to "skoro varanje", u smislu da niste "potpuno seksualno ili emocionalno stupili u vezu sa drugom osobom izvan svoje veze, ali ste hodali na tankoj liniji, nadajući se da vas neće uhvatiti."

Ključ svake nevere je prikrivanje

Ponašanja koja su skrivena od partnera jer podsvesno znate da to ne biste trebali da radite spadaju u neveru. Ako ste flertovali sa konobarom, a znate da bi vašem partneru smetalo nešto što ste rekli, ili ste odgovorili bivšem ili bivšoj na neku poruku jer ste nakon raskida ostali prijatelji i to ne želite da kažete sadašnjem partneru, to se može protumačiti kao "nesvesno" varanje.

Prevara

Shutterstock

 

Neki su ljudi samo prirodno koketni, može se reći, i njima je neki oblik komunikacije sa drugim ljudima prirodan i nema skrivene namere. Iako je to tačno, Hana je objasnila važnost komunikacije sa partnerom.

 - Niti jedno ponašanje nije samo po sebi "loše" ili "pogrešno", ako postoji uzajamni dogovor unutar odnosa o tome gde je granica. Međutim, ako ste vi ili vaš partner svesni granice i ona je namerno pređena, tada će doći do sukoba i povređenosti - istakla je.

U digitalno doba mikro varanje je postalo puno jednostavnije i dostupnije, npr na aplikaciji Snapchat koja izbriše poruke nakon što izađete iz razgovora. Digitalno doba je normalizovalo rizično ponašanje koje ne poštuje odnos sa drugom osobom. Ono što može početi kao nevino može brzo postati opasno i štetno za vezu, ukoliko se namera promeni.

Popis nekih od neprimerenih ponašanja:

1. Skrivanje razmene poruka ili brisanje kako ih vaš partner ne bi video
2. Tajno komuniciranje sa bivšim ili bilo kime s kim vaš partner ne bi želeo da komunicirate
3. Neprimerena interakcija sa nekim osobama
4. Slanje DM poruke nekome koga smatrate privlačnim i ulaženje u intimne razgovore ili razmenu fotografija

Ukoliko se pronalazite u nekoj od ovih stavki ili znate da je partner to uradio, najbolje da razmislite o nameri takvog ponašanja i razgovarate sa partnerom kako bi izolovali takvo buduće ponašanje, piše Indy100.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading