Nađite im drugo mesto: Zbog ovoga sobne biljke nikada ne držite na prozorskim daskama

Vesti 20.03.2024 16:45 0

Ako volite da na potprozorskim daskama poređate sobne biljke, možda bi trebalo da ih premestite.

cveće

Shutterstock

Sobne biljke ukrašavaju kuću, pročišćavaju vazduh, stvaraju prijatnu umirujuću atmosferu. Ali ne mogu da stoje bilo gde, jer imaju različite potrebe. Jedno od najupečatljivijih mesta na koje žene obično postave svoju novu biljku je možda najgore mesto za nju. To je potprozorska daska.

Možda je primamljivo da stavite sobnu biljku na prozorsku dasku, gde će dobiti više svetla i mislite da će bolje napredovati, ali to zapravo može biti jako štetno za nju. Nemaju sve biljke iste potrebe, a neke od najčešćih sobnih biljaka neće biti srećne pored prozora. To uključuje ljubičice i ljiljane, kojima bi previše sunca moglo spržiti lišće i napraviti crne pruge na lišću. Druge sobne biljke koje neće uživati ​​na direktnoj sunčevoj svetlosti su zeleni ljiljan (biljka pauk), svekrvin jezik, bršljan, paprat i begonije.

cveće

Shutterstock

 

Međutim, ako baš želite potprozorsku dasku iskoristiti za izložbu biljaka u svom domu, onda svakako imate neke mogućnosti, ali morate pažljivo odabrati biljku koja će uspevati na mnogo sunčevog svetla.

Pozicija vašeg prozora takođe je važna jer više biljaka može da podnese mesto na prozorskoj dasci okrenutoj prema severu nego na onoj koja je okrenuta prema zapadu ili jugu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading