Jeftin trik protv sede kose: Voda u kojoj se kuvalo ovo povrće rešava muku svih žena

Marina Đurđević Vesti 12.08.2023 16:48 0

Umesto da odmah odete kod frizera i potoršite silan novac na farbu, isprobajte ovaj prirodan način sakrivanja sede kose

kropmir

Shutterstock

Ljudi, naročito žene, ne vole da vide sedu kosu na svojoj glavi, jer su one jedan od dokaza da polako starite. Sede se uglavnom prikrivaju redovnim farbanjem, što ponekad iziskuje i veće svote novca, a tu su i one žene koje jednostavno ne vole da koriste hemikalije.

Umesto da odmah odete kod frizera i potoršite silan novac na farbu, isprobajte ovaj prirodan način sakrivanja sede kose. Sve što vam je potrebno je nekoliko većih krompira, malo vode i šerpica. Da, dobro ste pročitali. Naime, ljuskom od krompira možete uspešno prekriti sede vlasi i to prilično jednostavno. Dovoljno je da pripremite vodu od krompirovih ljuski za ispiranje kose.

Iako deluje čudno, sudeći prema rečima doktora Antona Una, ovaj način i te kako deluje. Uzmite oko pet krompira i ogulite ih. Stavite ljuske od krompira u šerpicu. Zatim uzmite dve čaše hladne vode i prelite ljuske.

 

 

Sačekajte da voda proključa pa smanjite vatru i ostavite da kuva oko pet minuta. Sklonite šerpicu dalje od šporeta i ostavite da se ohladi. Nakon što se potpuno ohladi, ocedite tečnost. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru za lepši miris i sipajte ohlađenu i oceđenu tečnost u staklenu posudu.

Nakon četkicom nanesite braon tečnost na kosu. Ovaj rastvor skroba pomaže u maskiranju sive boje kose dodavanjem pigmenta. Ovo je jedno od najlakših rešenja za prekrivanje sedih vlasi. Ponovite postupak nekoliko puta kako biste postigli bolji rezultat.

Komentari (0)
Loading