Trik zahvaljujući kojem će puding uvek biti bez grudvica

Vesti 23.09.2021 12:39 0

Puding je ukusan i omiljen desert koji se povezuje sa detinjstvom. Ne vole ga samo najmlađi, već i odrasli. Ispostavilo se da većina ljudi greši prilikom kuvanja. Kao rezultat toga, puding ima grudvice koje utiču na njegov kvalitet. Na sreću, ovo se lako rešava. Ako sledite ovaj trik, vaš desert će uvek imati svilenkasto glatku teksturu

Trik zahvaljujući kojem će puding uvek biti bez grudvica

Shutterstock

Čini se da spremanje pudinga ne može poći po zlu. Kuvanje je vrlo jednostavno, a na svakom pakovanju imamo uputstva. Uprkos tome, često se dešava da ispadne neujednačeno i sa grudvicama. Kako to sprečiti?

Jedan jednostavan trik učiniće vaš puding uvek savršenim. Dovoljno je dobro promešati, umesto kašike, koristiti ... viljušku . Mnogo je bolje kombinovati sastojke. Savršeno pomešan prah sa mlekom garancija je da će vaš puding biti savršeno gladak. Priznajte, većina vas koristi kašiku za mešanje i nikada ne biste pomislili da je zamenite. U međuvremenu, viljuška je mnogo bolji izbor. Zahvaljujući njoj, možete brže i efikasnije razmutiti ne samo puding, već i druge umake. Probajte, vredi!

Puding nije samo vrlo ukusan desert, već je i jedan od zdravijih i manje kaloričnih. Porcija od 100 grama pripremljena na 2 % mleka. ima oko 100 kcal. I zasiti bolje od čokolade ili kolača. Posebno kada se konzumira toplo, efikasno uklanja glad. Takođe obezbeđuje kalcijum, fosfor, proteine i vitamine rastvorljive u mastima (A, D, E, K). Ako želimo da smanjimo njegovu kalorijsku vrednost, možemo umesto šećera izabrati zaslađivač i odlučiti se za mleko sa smanjenim sadržajem masti. Posebno u slučaju ove prve promene, razlika će biti prilično značajna.

 

Komentari (0)
Loading