SMRŠAJTE bez NAPORA: Gubljenje kilograma odvija se DOK SPAVATE, a moguće je uz OVE JEDNOSTAVNE TRIKOVE!

Vesti 15.02.2022 19:50 0

Možda nam ne verujete, ali postoje dokazi da možete da budete u formi čak i kada spavate

SMRŠAJTE bez NAPORA:  Gubljenje kilograma odvija se DOK SPAVATE, a moguće je uz OVE JEDNOSTAVNE TRIKOVE!

Shutterstock

Ovo su provereni trikovi uz pomoć kojih ćete se lakše pripremiti za leto. 

1. Spavanje sa manje odeće

Kada spavate i imate  manje odeće na sebi, postoje određene zdravstvene prednosti, a jedna od njih je i pomoć pri mršavljenju. Održavanje telesne temperature nižom dok spavate ubrzava  metabolizam.

 Masno tkivo proizvodi toplotu dok sagoreva kalorije, a to ubrzava vaš metabolizam i tokom  dana. Spavanje bez odeće takođe poboljšava cirkulaciju krvi, a dobro je za vaše srce i mišiće.

2. Spavati dovoljno

Dr. Ričard K. Bogan je rekao da nam raspored spavanja sam po sebi može pomoći u mršavljenju. San je neophodan za normalan rad hormona i imunološkog sastava. Neispavan ili pospan mozak je gladan mozak”, rekao je i dodao da “Loš san dovodi do debljanja”.

3. Pravilno vežbanje

Ako imate više mišićne mase,  tp vam pomaže da sagorite više kalorija, čak i dok spavate. Svakodnevno vežbanje, posebno trening snage, može vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma. Pokušajte da izvedete vežbe nekoliko sati pre spavanja.

4. Spavanje u hladnijoj i tamnijoj spavaćoj sobi

Prema jednoj studiji, ljudi koji su imali  nižu temperaturu u sobi u toku jednog meseca povećali su broj kalorija koje je njihovo telo sagorelo. Takođe se i njihov metabolizam pokrenuo.

Kako biste izgubili nekoliko kilograma dok spavate, pokušajte da se odreknete i noćnog svetla. Istraživanja sugerišu da svetlo pre spavanja smanjuje visinu vašeg melatonina, a ako spavate sa upaljenim svetlom, to ima ogroman uticaj na regulaciju metabolizma i postaje razlog gojenja, prema navodima "Sleep Foundation". Yato je bolje da isklju;ite tv i sva svetla.

5. Jedite po rasporedu

Nutricionisti tvrde da treba da imate ustaljen redosled obroka i odlaska u krevet.Nutricionistkinja Šarlot Harison tvrdi da je naše telo predodređeno da funkcioniše prema ustaljenom ritmu.

Komentari (0)
Loading