Upropastiće vam se veš, ako ne obratite pažnu na etiketu: Ovaj znak označava jako važnu stvar na odeći, evo šta je u pitanju

Nedeljko Tišanović Vesti 26.09.2024 11:18 0

Sada posebno obratite pažnju!

Shutterstock/New Africa

Shutterstock/New Africa

Odeća dolazi s raznim simbolima, odnosno oznakama za negu, pranje, peglanje, što i jesu korisna uputstva da bismo znali kako da održavamo našu odeću. 

Kada je reč o pranju iste, svi želimo da znamo kako to da uradimo ispravno.

Bez obzira na to koliko puta pogledate oznake na odeći, uvek će postojati različite varijacije simbola koje vam govore da treba da perete majicu na 30° umesto 40°, ili da se u treba izbegavati sušilica.

Oni mogu biti zbunjujući, ali oznake za pranje - kada znate šta simboli znače - su veoma jednostavne.

Prema jednoj kompaniji za proizvodnju detrdženata za pranje veša, svaka oznaka na odeći treba da vam kaže od kog je materijala predmet napravljen, uključujući do pet simbola koji vam govore kako da ga negujete.

Da biste sprečili skupljanje ili deformaciju vaše odeće prilikom sušenja, postoji nekoliko simbola na etiketi, koji vas obaveštavaju o najsigurnijem načinu sušenja vaše odeće, a da je ne oštetite.

Možda ste upoznati sa simbolom koji dozvoljava sušenje u mašini - kvadrat s praznim krugom unutra - ali da li znate šta znači isti simbol s dodatom tačkom?

 

 

Ako mislite da ta dva simbola znače isto, grešite. 

Kvadrat s krugom unutra znači da se odeća može bezbedno sušiti u mašini.

Dodatne tačke unutar simbola za sušenje u mašini označavaju na kojoj temperaturi bi trebalo da se suše.

Jedna tačka označava sušenje na niskoj temperaturi.

Ove tačke idu do tri: dve za srednju temperaturu i tri za visoku temperaturu.

Bez tačke znači da možete sušiti svoju odeću na bilo kojoj temperaturi, ali budite oprezni da ne preterate.

Za one koji nisu upoznati sa simbolima, ako vaša odeća ima simbol koji je precrtan, zaboravite na sušenje u mašini, već je ostavite da se prirodno osuši.

 

Bonus video: 

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading