Naučno je dokazano: Jutro je najstresniji deo dana i kada ne ustanete na levu nogu

Vesti 28.03.2024 09:14 0

Stručnjaci su otkrili da u jutarnjim satima postoje uzroci stresa koji mogu izazvati veliku nervozu.

jutro

Shutterstock

Kod svakog od nas postoje stvari i situacije koje nam stvaraju stres, bilo da se radi o kućnim obavezama, vaspitanju dece, saobraćaju, poslu, partneru... Ali, nova studija je otkrila koji je zapravo najstresniji deo dana za većinu ljudi.

Jutarnja drama

Istraživanje urađeno u Londonu, koje je obuhvatilo 2.000 osoba, pokazalo je da se najstresnijim vremenom smatra 7:23 sati ujutru, piše „CBS News“. Međutim, postoji mala razlika u najstresnijem vremenskom periodu, u zavisnosti od pola.

Žene se obično susreću s prvim uzrokom stresa ranije od muškaraca, već u 7:50 sati ujutro. Za muškarce, prvi stresni incident počinje tek nakon gotovo sat vremena, u 8:43 sati ujutro. Ove jutarnje drame mogu čak ometati vašu sposobnost da imate supešan dan.

jutro

Shutterstock

 

Zašto je jutro najstresnije? 

U jutarnjim satima treba učiniti mnogo toga, a svi imaju malo vremena. Bilo da vam nervozu stvara spemanje vas i dece ili saobraćaj na putu do škole i posla, svako ima neki razlog u tom periodu, pa je razumljivo zašto je 7:23 ujutro najstresnije doba dana.

Međutim, ovo nisu jedini jutarnji stresori. Još jedna stvar zbog koje jutro može biti najstresnije doba dana jeste prečesto odlaganje jutarnjeg alarma i kasno buđenje. Uz to, jutarnji stresori uključuju i prosipanje nečega po odeći, slučajno razbijanje predmeta, zagorelu hranu i poteškoće u pronalaženju parking mesta.

Komentari (0)
Loading