Srpska doktorka navela 5 stvari koje kao lekar nikada ne bi uradila: U poslednjoj stavci gotovo svi grešimo - deluje bezopasno, a zapravo je veliki problem

Slobodanka Ćorić Vesti 03.08.2023 06:29 0

Dr Mašić često govori o prednostima biljne ishrane i razbija mitove i predrasude vezane za brojne namirnice i vrste ishrane, a nedavno je skrenula pažnju javnosti na to šta ne bi trebalo da rade, kako bi ostanite zdravi i zdravi što duže

doktorka mašić

Printscreen/Instagram

Ako ste aktivni na Instagramu, sigurno ste bar jednom naišli na profil mlade doktorke Jovane Mašić. Veoma je popularna na društvenim mrežama i to sa dobrim razlogom – sadržaj koji postavlja je veoma koristan i edukativan, a sve što kaže razumljivo je i jasno široj javnosti.

Dr Mašić često govori o prednostima biljne ishrane i razbija mitove i predrasude vezane za brojne namirnice i vrste ishrane, a nedavno je skrenula pažnju javnosti na to šta ne bi trebalo da rade, kako bi ostanite zdravi i zdravi što duže. Naime, dr Jovana je objavila kratak video u kojem je navela pet stvari koje kao lekar nikada ne bi uradila.

ALKOHOL

"Istraživanja pokazuju da je bezbedna doza alkohola nula. Alkohol ne samo da povećava rizik od ciroze jetre, već predstavlja i rizik za razne karcinome kao što su rak grla, rak jednjaka. On takođe podstiče razvoj demencije, a on nije dobro ni za kardiovaskularne bolesti.pacijenata“, rekla je ova doktorka u svom obraćanju.

CIGARETE

"Duvanski dim ne samo da drastično povećava rizik od razvoja karcinoma pluća, već utiče i na neke druge bolesti. Neke od njih su kardiovaskularne bolesti, što znači sve bolesti vezane za krvne sudove, koje mogu ići do te mere da će zbog nogu biti amputiran“, nastavila je svoje izlaganje dr Mašić. PREKOMERNO

IZLAGANJE SUNCU

„Sunce je zdravo, ali ako na najjačem suncu provedete maksimalno 10 do 15 minuta.

TESTOVI INTOLERANCIJE NA HRANU

Samo će vam neko uzeti pare u bescenje, ovi testovi nemaju veze sa mozgom“, tvrdi dr Jovana. Štapići za uši Štapićima za uši možete samo dublje da gurnete cerumen, ušnu masu koja se inače stvara u našem ušnom kanalu i tako možete napraviti veliki problem“, zaključio je dr Mašić.


"Au.. Sada kad krenu kako je neko dobio rak pluća, a nije pušio i obrnuto.. Ili cirozu jetre bez alkohola i obrnuto. Previše ljudi ne razume šta "rizik" znači", jedan je od komentara na doktorkinu objavu.
Komentari (0)
Loading