Kada se probudila izgledala je kao trudnica: Počela je njena agonija, u toalet nije mogla da ode

Vesti 09.06.2023 18:28 0

Majka dvoje dece nije mogla da ide u toalet zbog retkog stanja i to nakon rođenja svog drugog deteta

žena

Shutterstock

Ali lekarima su bile potrebne godine da identifikuju njeno stanje i ona tvrdi da su joj rekli „da sedi u kupatilu i pusti slavinu”.

Rejčel Ingrim (31) je u oktobru 2012. dobila ćerku Islu - svoje drugo dete. Nekoliko sati nakon porođaja shvatila je da ne može da urinira bez obzira koliko je pila tečnosti. Hitno je preledana u bolnici i saopštila je da su joj lekari rekli da ima dva litra urina u bešici. Ženska bešika obično može da primi do 500 ml, a muška 700 ml.

Rejčel je rekla da je izgledala "u šestom mesecu trudnoće" zbog nakupljanja tečnosti i kaže da je bila u "apsolutnoj agoniji". Ona tvrdi da joj je jedan doktor čak predložio da sluša kako kaplje iz slavine. Rejčel, iz Ešforda u Kentu, je dodala: „Lekari nisu znali šta nije u redu sa mnom, nisu to ranije videli. „Mogla sam da izbacim malo urina, ali nisam mogla da ispraznim bešiku.

„Jednog dana sam se probudila i bila u apsolutnoj agoniji, izgledala sam kao da sam u šestom mesecu trudnoće. „Uopšte nisam mogla da izbacim mokraću. Lekari su ispraznili Rejčelinu bešiku i poslali je kući. 

Rejčel tvrdi da joj je bolničko osoblje čak reklo da je „previše mlada“ da bi imala problema sa bešikom. Posle pet sati kod kuće - još uvek u bolovima - Rejčel se našla u istoj situaciji kao i pre i vratila se u bolnicu. Postavljen joj je kateter - fleksibilna cev koja se koristi za pražnjenje bešike i sakupljanje urina u drenažnu vreću.

 „Sestra mi je na kraju stavila kateter i ostavila ga unutra da bih mogla. „Rekli su mi da će razgovarati sa urologom i da će mi se javitii", ispričala je.

 Rejčel je koristila kateter skoro tri godine. Takođe se lečila privatno da bi joj konačno dijagnostikovan Faulerov sindrom - zadržavanje mokraće ili nemogućnost normalnog mokrenja - u aprilu 2015. „Pregledao me je urolog u roku od nekoliko nedelja nakon što sam otišla privatno“, priseća se mama. „Rečeno mi je da možda imam MS – rečeno mi je da bi to mogli biti problemi sa kičmom – dali su mi sve vrste testova. „Kada sam konačno imala privatni termin, sećam se da sam plakala. „Doktor me je pitao šta nije u redu, a ja sam rekla kako tek sad soećam da neko želi da me čuje. „To što sam konačno dobil odgovor bilo je takvo olakšanje da sam mogla da nastavim sa svojim život

U maju iste godine, Rejčel je ugradila stimulator sakralnog nerva. Takođe se naziva i sakralni neuromodulator, to je uređaj za pejsmejker implantiran u telo koji, umesto da stimuliše srce, kontroliše mokrenje.

Ali nakon pada koji je pomerio uređaj, Rejčel se vratila na početak. Nakon velike operacije uklanjanja pejsmejkera, Rejčel je u martu 2019. ugradila Mitrofanoff, u operaciji koja je trajala četiri sata. Mitrofanoff je cev napravljena od dela slepog creva, tako da formira kanal između bešike i kože stomaka. Pacijent prolazi kateterom kroz kanal za dreniranje urina. Rekla je: „U početku nakon operacije, prvih šest meseci je bio pakao. „Bila sam izuzetno loše, završila sam sa krvnim ugruškom u nozi i više različitih infekcija grudnog koša, moje telo je bilo tako slabo i iscrpljeno – nisam mislila da ću ozdraviti.

„Sada je moj život potpuno drugačiji – vratila sam se na posao i obučila se da budem asistent u nastavi i počela sam da idem u teretanu. „Nemojte me pogrešno shvatiti, nije da sam potpuno bez problema. „To mi je vratilo život, nisam imao život, nisam želela da budem ovde. "Nisam mislila da je to pošteno prema mojoj porodici, ali sada su me vratili."

 U Velikoj Britaniji, samo 30 odsto lekara opšte prakse je svesno tog stanja - što znači da dijagnoza može potrajati godinama. Rečeno je da 85 odsto žena sa ovom bolešću navodi da ima ozbiljan ili razoran uticaj na njihov život. Sada, Rejčel koristi svoje iskustvo sa bolešću da podrži druge žene koje žive sa Faulerovim sindromom.
 

Komentari (0)
Loading