Niko nije znao da su Krisi Tajgen i Džon Ledžend dobili četvrto dete: Iza rođenja bebe se krije dirljiva priča

Olja Jelić Vesti 29.06.2023 12:57 0

Krisi Tajgen i Džon Ledžend dobili su četvrto dete!

Krisi Tajgen i Džon Ledžend

Profimedia

Poznati par Krisi Tajgen i Džon Ledžend pre nekoliko meseci dobili su ćerkicu Esti, tačnije — u januaru, a pored nje imaju i ćerku Lunu  i sina Majlsa.

Krisi i Džon dočekali su treće dete dve godine nakon što su tragično izgubili sina Džeka kada je ona bila u 20. nedelji trudnoće, o čemu su javno govorili i nosili se teško s bolom koji im je pričinio gubitak te trudnoće i bebe.

 

 

Međutim, ne samo što su rode stigle u njihov dom po treći put, one su sada stigle i po četvrti!

Krisi Tajgen večeras je u dugačkoj objavi na Instagramu napisala da je ponovo ostala u drugom stanju iako u početku nije želela da bude u drugom stanju nakon što je izgubila sina Džeka.

Ipak, oni nisu odustali ni od ideje o surogat-majčinstvu. Prvo je Krisi ostala trudna, a nakon toga i njihova odabrana surogat-majka Aleksandra.

— Otkad znam za sebe, oduvek sam želela četvoro dece. Kao devojčica, dva svetleća crva i dve lutke neprestano su mi bile u rukama, pomagale su mi da radim u mojoj lažnoj kuhinji, gledajući Alfa sa mnom. Spavali bismo zajedno svake noći, svi su dobijali istu količinu poljubaca da ne bi bili ljubomorni....

Nakon što sam izgubila Džeka nisam mislila da ću ikada više moći da budem trudna. Blokirala sam svoj način razmišljanja, ali dobro se sećam da sam bila okružena ljudima koji su hteli da budu sigurni da neću ponovo proći kroz tu bol i gubitak.

Godine 2021. obratili smo se agenciji za surogat-majčinstvo, sa našim prvim upitom o tome da možda imamo dva tandem-surogata, da nam svaki rodi zdravog dečaka ili devojčicu. Blizanci?

 

 

U jednom trenutku, na početku našeg surogat majčinstva, izašla sam sa terapije, sišla dole i rekla Džonu: "Želim da pokušam da budem trudna još samo jednom. Ako ne uspe, u redu je. Najgore smo već videli." Obećala sam da ću biti dobro što god se dogodilo. Sećam se da sam rekla da jednostavno nisam mogla da se pitam ceo život da li je trebalo da ponovo pokušam.

I tako smo ponovo počeli sa procesom VTO, istim procesom koji nam je dao naše lepe Lunu i Majlsa. Napravili smo nove embrione. Obavili smo transfer i bili smo tako srećni što smo saznali da je uspelo — nosila sam Esti.

Otprilike u to vreme takođe smo upoznali najneverovatniju, najljubazniju, saosećajnu surogat-majku koju smo mogli da poželimo, Aleksandru. Znala sam da nam savršeno odgovara čim smo razgovarali s njom. Sve naše želje i snovi bili su usklađeni. Želela sam da joj budem prijatelj, želela sam da se naša deca igraju, želela sam večeru zajedno, želela sam da stavim glavu na njen stomak i da osetim štucanje i pokrete. Htela sam da budu u našim životima koliko god im vreme dopusti.

Prvi embrion koji smo pokušali sa Aleks nije preživeo i nikada neću zaboraviti koliko se borila da se pripremi za drugi transfer. Koliko se žrtvovala: operacija za uklanjanje ožiljnog tkiva, mentalno opterećenje koje je potrebno da prođete kroz sve to za sebe, a tek za druge — pisala je Krisi.

 

 

— Ne želeći da požurujem proces, udahnuli smo i... bili samo strpljivi. Ležala sam, uživajući u prvom tromesečju trudnoće, naravno s malo straha koji se nimalo ne razlikuje od bilo kojeg drugog straha koji prati one koji čekaju rođenje deteta. Dok smo se šunjali prema sigurnoj zoni moje trudnoće, bili smo presrećni kad smo saznali da Aleksandra nosi dečaka.

Samo nekoliko minuta pre ponoći 19. juna, gledala sam kako se nalepša žena, moja prijateljica, naša surogat, porađala usred haosa, ali sa snagom i čistom radošću i ljubavlju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Legend (@johnlegend)

 

 

Želimo da ti se zahvalimo za ovaj neverovatan dar koji si nam dala, Aleksandra. I tako smo srećni što možemo da kažemo svetu da je on ovde, sa imenom koje je zauvek povezano sa tobom Vren Aleksander Stivens. Što se tiče našeg Džeka, znamo da su oba ova poljupca anđela od tebe.

Komentari (0)
Loading