Supruga KATARSKOG šeika ODBACUJE muslimanske odore? Svi su gledali u njen "brzi" stajling, hidžab NE SKIDA, ali vitak struk ISTIČE

Vesti 21.02.2023 11:23 0

Supruga katarskog šeika i bivšeg katarskog emira Hamada ibn Halifa ela Tanija Šejha Moza ibn Naser kao da polako napušta muslimanske odore. Pokazala je to pre nekoliko dana u Kataru kada se pojavila u kreaciji koja je prava modna budućnost

Supruga KATARSKOG šeika ODBACUJE muslimanske odore? Svi su gledali u njen "brzi" stajling, hidžab NE SKIDA, ali vitak struk ISTIČE

Profimedia

 

Moza bint Nasser, žena katarskog šeika je izrazito lepa, to se uvek nazire ispod njene prilično zatvorene odeće. Ovaj puta nas je sve ostavila bez daha kada se pojavila u sportskoj varijanti i vrlo šarenim bojama.

Abaju je dizajnirao student modnog dizajna "VCUarts Qatar" Nur Rašid But, koristeći tkaninu koja je obrađena nanotehnologijom. Ova nanoabaja upija svetlost bogatu vitaminom D i blokira štetne sunčeve zrake u ekstremnim letnim klimatskim uvslovima, a ima i svojstva toplotne izolacije.

 

Supruga katarskog šeika je ovom haljinom pokazala da je deo projekta čiji je cilj da razvije upotrebu tekstila sa svojstvima antibakterijske, UV-zaštite, samočišćenja ili vodootpornosti.

Reč je o projektu koji nadgledaju profesor fizike dr Kaled Saoud i Kristofer Fink sa Katedre za modni dizajn na "VCUarts Qatar", navodi se na Instagram stranici posvećenoj Mozinom stilu.

 

Iako je uvek u muslimanskim odorama sa hidžabom na glavi, ovaj put se pokazala kao modna ikona, iako je pre nekoliko decenija proglašena za svetsku modnu ikonu.

Komad odeće koji je ona nosila zove se "futuristička abaja". Na nogama je imala moderne patike, takozvane "brze".

Supruga katarskog šeika godinama uspešno balansira između tradicionalnog i modernog stila, a sada pravi veliki pomak i prihvata da se vremenom skoro sve treba promeniti pa i da njen način odevanja nije imun na modne novine.

 

Komentari (0)
Loading