Anđelija Arbutina je LEGENDA ženske KOŠARKE! Prestanite da je zovete "ženom Slobodana Šarenca", kao da joj je udaja najveći USPEH!

Vesti 04.11.2022 13:35 9

Juče je medijima odjeknula vest da je srpska košarkašica Anđelija Arbuta napadnuta u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu i da ima tešku telesnu povredu

Anđelija Arbutina je LEGENDA ženske KOŠARKE! Prestanite da je zovete "ženom Slobodana Šarenca", kao da joj je udaja najveći USPEH!

Printscreen/Youtube

Incident koji se odigrao u Beogradu dovoljno je zanimljiv i značajan za medije, pa pretpostavljam da bi bio prenet i da su akteri bili potpuno nepoznati publici. 

Zaplet priče pretpostavljam da znate. Žena i muškarac se sukobljavaju verbalno, a onda se on zaleće i namerno udara u njen automobil. Potom joj nanosi telesne povrede i lomi zglob. 

Ako vam ovde priča već nije dovoljno jeziva, pojasniću vam da je žena u tom trenutku u društvu svog maloletnog deteta koje prisustvuje sceni nasilja. 

Policija privodi napadača, svi mediji prenose manje - više isto: "Napadnuta žena novinara Slobodana Šarenca".

Anđelija Arbutina, legenda srpske košarke

Ok, jasno vam je da je reč o sceni koja je uznemiravajuća, a verovatno vam je jasno i da ono što se desilo dobija na značaju onog trenutka kad shvatite da je akter poznata ličnost. A akter nije Šarenac, nego Anđelija Arbutina, legenda srpske košarke. Dovoljno inspirativna, dovoljno uspešna i dovoljno poznata da se u naslovu nađe samo kao Anđelija Arbutina, a ne kao nečija žena.

Evo, sedim i zamišljam naslov sa Tedosićem u glavnoj ulozi. Muž Jelisavete Orašanin. "Napadnut muž Jelisavete Orašanin"... Ma nema šanse, naravno da bi stajalo nešto u stilu "legenda srpske košarke", što on zapravo i jeste, ali isto je i Anđelija, da se ne lažemo.

Neprimetna, mala stvar... Zapravo toliko velika jer zvoni u mojim ušima kao nedorečen stih... Žena može i planine da pomeri pre braka, jedini pečat koji se računa je onaj potpis kod matičara. Još ako joj je muž poznat srpskoj javnosti, ona ne mora više ništa u životu da uradi. Izgleda da je ono "da" dovoljno. 

Za sve vas koji ne znate, a nadam se da vas je malo, Anđelija Arbutina Šarenac je bivša jugoslovenska i srpska košarkašica. Najpoznatija po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu i pobedničkom košu u polufinalu, kao i višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu. Na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine postigla je koš za pobedu u polufinalu protiv Australije (57:56) i odvela Jugoslaviju u finale protiv selekcije SAD, gde su pružile dostojan otpor i osvojile srebrnu medalju. 

Ako Anđelija ne zaslužuje da bude oslovoljena punim imenom i prezimenom, bez dodatnih atributa i podsećanja javnosti da je žena Slobodana Šarenca, ne znam šta bi trebalo da očekujemo mi obične žene, majke i domaćice.

Podsetite nas sledeći put da je taj Šarenac muž legendarne Anđelije Arbutine i poželite joj brz oporavak!

 

 

 

 

Komentari (9)
Loading
Maja
04.11.2022 13:55

E hvala vam na ovom tekstu. Konačno neko i ovo da napiše. Žena je legenda i prvo je bila Anđelija, pa tek onda Šarenac

X man
04.11.2022 14:20

@Maja - Tako je! Žena je živa legenda, iako sam muško, podržavam vas

Mare
04.11.2022 13:57

Ajde ne preterujte zna se ko je Sareni, za ovu niko nije cuo do sad

Zoka
04.11.2022 14:16

@Mare - @Mare Ajde ugasi se sam sram te bilo

X=iks
04.11.2022 14:25

@Mare - @Mare To sto ti nisi cuo za mozda najvecu srpsku kosarkasicu ikad govori samo o tebi.

Keva s Čeva
04.11.2022 14:30

@Mare - Ma ti si neandertalac

Andjelija
04.11.2022 14:17

Hvala vam sto mislite na mene 🙂

Miki Veliki
04.11.2022 14:28

E bas tako. Bas sam to i kometarisao na nekom sajtu, zena simbol kosarke

ISTINA
04.11.2022 18:04

Анђелији Арбутини желим брзо и потпуно оздрављење. Истине ради, поред свега наведеног Анђелија је са Црвеном Звездом била КЛУПСКИ ШАМПИО ЕВРОПЕ! То је екипа са Ђурковићком, Пекићком итд.