"Osećam se kao milion dolara": Pevačica Bojana Stamenov smršala više od 70 kilograma, a ovo je njen recept za USPEH

K.Ć Vesti 06.03.2022 15:22 0

Pevačica Bojana Stamenov koja je godinama imala problema sa viškom kilograma, promenila je život iz korena i za kratko vreme smršala je preko 70 kilograma

"Osećam se kao milion dolara": Pevačica Bojana Stamenov smršala više od 70 kilograma, a ovo je njen recept za USPEH

Printscreen/RTS

Bojana važi za jednu od pevačica sa najboljim glasovnim mogućnostima na našim prostorima. Otkako se pojavila na javnoj sceni ona se borila sa viškom kilograma. Često je isticala da je hedonista, da uživa u hrani i da ne želi da drži dijete.

Pevačica inače ne voli da priča o svom privatnom životu, ali je sada otvorila dušu za RTS Ordinaciju i ispričala kako je uspela da smrša.

- Osećam se kao milion dolara - započela je svoju priču nasmejana Bojana.

Proces gubitka kilograma traje više od godinu dana. U trenutku kada nije više imala gde i nije znala šta će sa sobom, Bojana je odlučila da želi operaciju smanjenja želuca.

Printscreen/Youtube

 

- Ako sada vratim film unazad, ja nisam redovno jela, zbog nastupa, koncerata. Često sam veći deo dana provodila u kolima, na nogama, na probi i onda kada zasednem da jedem to budu obilne porcije. I tu je bio jedan od problema. Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može - dodala je ona.

Ranije nikada nije mogla dugo da se zadrži na dijeti, kako i ona sama priznaje, oko šest meseci je bilo.

- Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar - rekla je pevačica.

Uvek joj je sve to bilo naporno i dosadno.

- Kao ti vodiš računa o ishrani i onda kao mršaviš i onda to krene sporije, vi odete kod nutricioniste i onda vam daju tu neku listu, naprave vam plan ihsrane i onda kao vidimo se za dve nedelje. To nije funkcionisalo kod mene. Ovo sada što sam ja uradila je bilo nešto gde sam svaki dan morala da reportiram. Kad sam spavala, šta sam jela, da li sam imala neki stres itd. I uspela sam ovog puta - rekla je pevačica.

- Primetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo kada sam postala agresivna, ljuta, na se sam reagovala...Otišla sam na endokrinologiju i rekla doktorki: izvinite što vas ne gledam, jako sam nervozna i ne vidim. Ona me je saslušala. BIlo mi je dosta da moram da se šalim na svoj račun, da tražim dodatnu stolicu kada odem negde. Gradom nisam prošetala dugo. Rekla sam joj da bih volela operaciju želuca, nisam znala da se to kod nas u Beogradu radi - priča Bojana.

Printscreen/RTS

 

Dok se pevačica jadala doktorki, ona je već ubacila u program za smanjenje želuca.

- Oktobra meseca prošla sam konzilijum. Uspela sam šećer da spustim i morala sam do operacije da smršam još 10 odsto od trenutne kilaže od konzilijuma. Nisam nikako smela da se ugojim, da me ne bi odbili. Došla sam na jednu kontrolu, na drugu, onda se korona desila doktorki. A naravno za tu operaciju je bitna velika psihološka priprema psihoterapeuta. Morate da se spremite psihički zbog toga što dolazi posle operacije - dodala je ona.

Kako ona tvrdi bila je ubeđena da je ta operacija za nju i da kada je uradi da će joj se život promeniti, ali onda se desio preokret u njenom životu. Dobila je "magičan" broj telefona i od tada sve kreće u drugom smeru.

- Zbog korone sam čekala dugo. Kilogrami su počeli u jednom trenutku da stagniraju, čak i da idu gore. Bila sam jako očajna tada. Na nagovor drugarice javila sam se jednom treneru, iako sam bila jako skeptična. Bilo mi je jako neprijatno i početak mi je bio jako traumatičan. Sa treninzima i programom smo krenuli sa 185 kilograma, a pre toga sam skinula mnogo - dodala je ona.

- Kada dođeš u situaciju da si u nekoj trenerci, raščupana i bez šminke i trebaš da radiš neke vežbe, meni je bilo jako neprijatno - otkriva pevačica.

Ona je došla spremna da se spremi za operaciju, da skine dovoljan broj kilograma na tim treninzima.

- Ispričala sam treneru kako se hranim. Opisala mu kakvi su mi obroci bili i samo mi je dao njegov plan i program. Od jednom mogla sam da jedem voće, što mi je bilo strogo zabranjeno zbog šećera u nutricionističkom režimu, mogla sam da jedem i grčki jogurt, sočivo i pasulj i grašak... - dodala je.

- Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna - otkrila je.

Pevačica je otkrila i deo jelovnika.

- Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu - rekla je Bojana.

Što je najvažnije, Bojana je posle svakog obroka sita, čak posle godinu dana i ne može da pojede obilne obroke. 

- Skinula sam 70 kilograma manje za samo godinu dana. U prva četiri meseca sam skinula čak 30 kilograma i tada sam odlučila da ću odustati od operacije smanjenja želuca - dodala je.

Bojana je, ranije govoreći o svojoj novoj figuri, istakla da se odrekla slatkiša i testa te da je uvela svakodnevne šetnje, ali sad i treninge i to tri puta nedeljno kardio i tri puta nedeljno vežbe snage.

Komentari (0)
Loading