Imaju 17 dece: "Govore nam da prestanemo, ali ja ću rađati dok me ne zaustavi menopauza'"

Vesti 09.05.2023 10:30 0

Peti i Karlos Ernandes iz Severne Karoline nikada nisu nameravali da imaju toliko dece, kažu, ali ne veruju u upotrebu bilo kakve kontracepcije, pa sada imaju 17 dece.

Imaju 17 dece: "Govore nam da prestanemo, ali ja ću rađati dok me ne zaustavi menopauza'"

Profimedia

Peti Ernandez (40), vlasnica kompanije za čišćenje, živi u Severnoj Karolini, SAD, sa suprugom i poslovnim partnerom Karlosom (39) i njihovo 17 dece.

- Peti, vratila si se ponovo! - uzviknula je jedna medicinska sestra kada je Peti stigla u porodilište. Ali to nije bila njena druga beba. Sa šest dečaka i 10 devojčica, to je bilo njeno 17. dete. Odrastajući sa dvoje braće i sestara, oduvek je želela da bude mama, pa je ubrzo nakon što je upoznala Karlosa, u crkvi 2006. godine, počela da pokušava da ima decu. Trebale su joj dve godine da zatrudni sa svojim prvim sinom, Karlosom Juniorom, koji sada ima 14 godina, a kada su se venčali 2010. imali su samo njega.

- Ali posle toga jednostavno nisam stala - kaže Peti. Posle Karlosa došli su Kristofer (13), zatim blizanci Karla i Kejtlin (12), zatim su dočekali Kristijana (11), Selest (10), Kristina (9), bliznakinje Kalvina i Ketrin (8), Kerol (6), blizanci Kejleb i Kerolajn (5), Kamila (4), Šarlot (3), Kristal (2) i Klejton (1).

Imaju 17 dece:

Profimedia

 

Nikada nisu nameravali da imaju toliko dece, kaže, ali pošto ne veruju u upotrebu bilo kakve kontracepcije, sada imaju 17 dece. - Te prve godine su proletele u vrtlogu pelena, hrane i veša. Međutim, odmah sam krenula u majčinstvo, a oko dece mi pomaže tetka. Moje trudnoće i porođaji su u početku bili laki, ali sada sam starija, pa je sve malo teže. Moja nedavna trudnoća je bila najteža. Bila sam iscrpljena i svaki dan mi je bio izazov. Porodila sam se 26. februara ove godine, posle porođaja koji je trajao 16 sati - priča i  dodaje da je Karlos nikada nije napustio, podržavao ju je i bodrio kao i uvek, a konačno je stigao njihov dečak Kanan.


U bolnici se osećala kao da je na odmoru, bilo je lepo da se već jednom neko brine o njoj. - Karlos i ja smo se šalili da je to što smo u bolnici jedino kada možemo da sednemo i razgovaramo. Kada smo svi stigli kući, starija deca su bila od velike pomoći, menjala su Kananu pelene i tešila ga kada je plakao, kaže Peti.

Sada je njen život zauzetiji nego ikad. Tokom dana ona ostaje kod kuće i obavlja kućne poslove, dok Karlos odlazi na posao u njihovu firmu čisteći poslovne prostore. Kuću sa pet spavaćih soba vodi kao vojnu operaciju jer je, kaže, jedini način da se sve završi. Osim što radi kućne poslove i čuva svu decu, ona se stara da se svi igraju i budu dec, jer je to veoma važno, prenosi The Sun. Sa njih 19 u kući, hranjenje svih i pranje veša joj oduzimaju najviše vremena.

- Većinu vremena kuvam i na namirnice potrošim oko 800 evra nedeljno. Kao i svi drugi, imam loše dane, kada sam iscrpljena i samo želim malo vremena za sebe, ali sa toliko dece to jednostavno nije moguće. Kada ljudi saznaju da imamo 17 dece, pitaju zašto, a ja im kažem da su blagoslov. Neki brzo sude, govoreći da ne treba više i da treba da prestanemo. Smireno odgovaram da smo mi veoma srećna porodica, da su mi deca ljubazna i neverovatna, a Karlos i ja volimo da ih gledamo kako rastu – priča mama. Drugi ostavljaju ružne komentare na internetu, govoreći da koriste subvencije od države, što je nervira, jer to, ističe, nije tačno. - Ne dobijamo nikakvu pomoć - istakla je Peti. Iako joj je poslednja trudnoća bila najteža, ne sumnja da će vrlo brzo ponovo zatrudneti. - Karlos i ja smo uzbuđeni što ćemo dodati još dece našoj porodici. Lekari su mi rekli da nema štetnih efekata na moj organizam i da je na meni da li ću i dalje imati još dece, tako da ću upravo to raditi dok me ne zaustavi menopauza. Na kraju svakog dana, nakon što smo svi pojeli porodičnu večeru i deca otišla u krevet, u 23:00 Carlos i ja se srušimo na sofu, potpuno slomljeni, ali srećni. Ponekad nemamo energije da razgovaramo jedni s drugima, pa sedimo u udobnoj tišini. Ali mi uvek govorimo drugima da ih volimo i da smatramo da smo srećni što imamo tako veliku, srećnu porodicu – zaključuje Ernandes.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading