Porodica je na slici videla vlastito DETE: Možda ovo ne bi bilo čudno, da slikar nije UMRO 1919. godine

Vesti 21.04.2023 18:30 0

Rad pod nazivom „Cveće na livadi“ naslikao je švedski umetnik Karl Olof Larson, slikar koji je umro 1919. godine u Falunu

Porodica je na slici videla vlastito DETE: Možda ovo ne bi bilo čudno, da slikar nije UMRO 1919. godine

printscreen/Tviter

Dženi Stivenson, književnica iz Velike Britanije koja se sa porodicom preselila u Švedsku pre dve godine, ispričala je na Tviteru kako se na trenutak naježila kada je videla sopstvenog sina na zabačenom imanju, i to na slici koja je bila više od sto godina stara!

Porodica Stivenson se tog dana vraćala kući sa skijanja, pa su odlučili da prenoće u "sablasnom pansionu" pošto su imali još dosta kilometara da pređu. Prva je reagovala ćerka. „Vidi mama, na zidu je slika Barnija“, prisećala se Dženi rekavši joj dete, nakon čega je svojim očima videla da devojčica sa slike neodoljivo podseća na njenog sedmogodišnjeg sina.

 


Rad pod nazivom „Cveće na livadi“ naslikao je švedski umetnik Karl Olof Larson, slikar koji je umro u Falunu 1919. godine. „Preživeli smo noć i bezbedni smo, tri stotine kilometara južno od smeštaja u kome smo se odmarali“, obavestila je Stivensonova nešto kasnije svoje pratioce, ali i svoj novi status začinila notom iz horor filmova.

"Probudila sam se u jednom trenutku i čula neobičan zvuk, kao da neko okreće stranice knjige. Zaključala sam vrata i bila u iskušenju da zaključam i decu u njihovoj sobi", napisala je ona na Tviteru. U međuvremenu, njenu priču preneli su brojni svetski mediji, a velika većina čitalaca se, očekivano, složila da je sve bila samo slučajnost.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading