Stručnjak za veze OTKRIVA: Evo u kom slučaju ŽENA treba da izvadi novčanik i PLATI račun!

Vesti 23.10.2021 08:30 0

Često prvi sastanci mogu da postanu jako neprijatni jer konstantno nas nadleće nepisano pravilo - ko treba da plati, ona ili on

zaljubljeni

unsplash.com

Neki tradicionalisti veruju da muškarac uvek treba da plati na prvom sastanku, jer je to čin viteštva i poštovanja, dok drugi smatraju da, kao čin ravnopravnosti, obe strane treba da plate, odnosno da podele račun. Dok neki tamo treći veruju da osoba koja je inicirala sastanak bude ta koja plaća - bez obzira na pol.

Međutim, voditeljka podkasta i konsultant za komunikaciju, Džejn Hoking, kaže da postoji samo jedna prilika u kojoj žene treba da otvore novčanike.

Nakon što je prethodno izjavila da muškarci uvek treba da plaćaju da budu "asertivni i muževni", Hoking je otkrila na podkastu "Kinda Sorta Dating" da postoji izuzetak.

U intervjuu sa piscem Tomasom Mičelom, Hoking je rekla: "Uvek upadnem u nevolje kada kažem da muškarac treba da plati račun na prvom sastanku. Ispravila sam to, mislim da ako devojka pita momka da izađu, ona treba da ga upita da podele račun. I dalje mislim da devojka ne treba da plati za sve - objasnila je Hoking.

Međutim, uprkos svom uverenju, rekla je da je uvek nudila da prepolovi račun na prvom sastanku - ne zato što je htela, već više kao test za muškarca.

- Ne mislim uvek tako, ali i dalje govorim "o ne, platićemo pola pola", i sve češće muškarci na to kažu, a onda ostajem u šoku - rekla je i prisetila se kako je nedavno ostala bez "100 dolara iz džepa" jer se ponudila da podeli račun u "zaista skupom vinskom baru".

 
Komentari (0)
Loading