Isprobajte kanu: Prirodna boja koja ne oštećuje, već vraća sjaj i hrani kosu

Olja Jelić Vesti 13.04.2024 09:13 0

Kana je biljka koja se često nalazi i u veštačkim bojama za kosu, a pronaći ćete je u trgovinama u obliku praha. Od tog praha zatim se pravi pasta s vodom, koju potom nanosite na suvu kosu

Kosa

Printscreen/Instagram

Kana je biljka koja se često nalazi i u veštačkim bojama za kosu, a pronaći ćete je u prodavnicama u obliku praha. Od tog praha zatim se pravi pasta sa vodom, koju potom nanosite na suvu kosu.

Ako ste odlučili da prestanete da tretirate kosu hemikalijama, ili samo žudite za promenom na prirodnoj bazi, odličan je izbor kana. Idealna je za one koji ne žele da oštećuju kosu, već naprotiv, nahraniti je i negovati. Kana se od antičkih vremena koristi za bojenje kose, a njena antifungalna svojstva odlična su za osobe koje se bore s perutavim temenom - često uzrokovanim bakterijama.

Kana je biljka koja se često nalazi i u veštačkim bojama za kosu, a pronaći ćete je u prodavnicama u obliku praha. Od tog praha zatim se radi pasta s vodom, koju potom nanosite na suvu kosu.

Može biti crvenih, smeđih ili crnih nijansi, kao i bezbojna - za sjaj. Za bolji intenzitet boje, kanu je najbolje na kosi ostaviti da deluje preko noći, ili četiri do pet sati. Osim boje, kana vraća sjaj kosi i bogata je vitaminom E, koji će kosu omekšati.

Kana takođe boji i kožu, pa pripazite prilikom bojenja kose da dobro zaštitite kožu, kako vam ne bi ostale (kratkotrajne) tamne mrlje.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)
Loading