Izgledaće kao nove: Uz trik koji ćete obožavati očistite četkice za šminku za samo par minuta

Olja Jelić Vesti 07.03.2024 08:40 0

Uštedite vreme

Četkice za šminku

Shutterstock

Ako redovno koristite šminku, verovatno se često nađete u situaciji da su vam četkice uprljane od proizvoda baš kada vam najviše trebaju. Postoji jednostavan trik kako da vam četkice budu čiste za nekoliko minuta. 

Važnost redovnog čišćenja četkica za šminku već je dobro poznata. Potrebno ih je održavati kako na lice ne bi prenosili nečistoće koje se na njima nakupljaju, ali i da bi četkice ostale što duže funkcionalne za korišćenje. Ako se na njima nakupi previše proizvoda, postaće teže ravnomerno nanositi šminku, a na njima se nakupljaju i mrtve ćelije kože i prašina što može uzrokovati nepravilnosti na licu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura (@first.gloss)

 

Iako je najbolja tehnika da se peru jednom nedeljno ili češće, sapunom i vodom, nekada jednostavno nemamo vremena za to. Tada je korisno isprobati jednostavan trik koji vrlo brzo otklanja sve nečistoće. U apotekama se može kupiti medicinski benzin koji inače služi za odmašćivanje ili uklanjanje lepka. S njim četkice možete očistiti u nekoliko minuta tako da ga nanesete na ubrus, a potom u njega kružnim pokretima utiskujete četkice. 

 

 

Metoda čišćenja četkica medicinskim benzinom vrlo je efikasna i brza, ali bitno je imati na umu da njeno prečesto primenjivanje može da isuši četkice. S obzirom na to da se radi o jakom odmaščivaču i zapaljivoj stvari, kada ga koristite nosite zaštitne rukavice i primenjujte sve potrebne mere opreza, savetuju stručnjaci.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading