Žene preko 50-e nikako ne treba da nose ovu frizuru i boju kose: Čine da izgledaju umorno i još starije

Slobodanka Ćorić Vesti 12.09.2023 14:54 0

Ako ste već zagazili u pedesete, koje su to frizure i boje kose koje bi trebalo da izbegavate

Žene preko 50-e nikako ne treba da nose ovu frizuru i boju kose: Čine da izgledaju umorno i još starije

Printscreen/Instagram

Dobra frizura može mnogo da učini za lepotu, da sakrije nedostatke, naglasi adute, podmladi, ali i da nas učini starijim.Trendovi za jesen diktiraju jedno, a da li među predlozima možete da nađete i neto za sebe? A ako ste već zagazili u pedesete, koje su to frizure i boje kose koje bi trebalo da izbegavate? 

Boja kose

Prema pisanju magazina "The Voice" sve dame koje su u kategoriji 50+ bi trebalo da zaborave na tamnu boju kose! Crna, tamnosmeđa, pa čak i tamnocrvena će učiniti da izgledate starije, i ne samo to! Ove boje će naglasiti svaku vašu boru, svaki nabor na licu, a to je nešto što svakako želite da izbegnete.

Savet stručnjaka je da birate svetlije nijanse, nežne pramenove koji deluju što prirodnije ili, kako bi se u našem narodu reklo - "kao da vas je oprljilo sunce".

Bez strogih linija

Kad je reč o šišanju, takođe se treba kloniti "strogih" linija. One akcentuju crte lica, a ako imate preko 50, ma koliko da ste ponosni na svoju lepotu, ovo nije dobra ideja. Isto kao neodgovarajuća boja, i stroga frizura će istaći svaku vašu boru. Predlog je da birate stepenasto ošišane frizure, šiške koje prekrivaju linije na čelu, takođe su dobar izbor.

Ukoliko imate lokne, stepenasto šišanje je najbolja opcija, daće volumen vašoj kosi (proređivanje kose je još jedna negativna strana starenja). Ako vam je vrat problematična zona, odlučite se za srednju dužinu kose, koja nežno pada na ramena, ali koja je uredna.

Komentari (0)
Loading