Dečački bob kao hit frizura ove sezone: Pristaje svim generacijama i lako se stilizuje

Olja Jelić Vesti 01.09.2023 11:15 0

Ukoliko ste se zapitali koja to frizura pristaje svakom dobu, odgovor je - boy bob

Dečački bob

Printscreen/Instagram

Do sada smo nosili i francuski bob, i blunt bob, i undone bob, a sada se pojavljuje još jedna atraktivna verzija. Naime, ako tražite bob trend, a ne želite da pratite gomilu, vreme je da se upoznate sa dečačkim bobom - i ne, nećete ličiti na Nika Kartera iz 1996. godine.

U frizerskim salonima kratki, dečački bob već je jedna od najtraženijih frizura jer izgleda neverovatno cool. Pored toga, nose je mnoge svetske i domaće trendseterke.

 

 

„Kosa je kraća od boba sa dužim pramenovima napred koji tačno dopiru do jagodica“,objašnjavaju profesionalni frizeri. „Duži pramenovi se mogu stilizovati sa fantastičnim dodacima za kosu kako bi zaista izgledali autentično. S druge strane, može se nositi na jednostavniji i sofisticiraniji način ako se samo isfenira sa krajevima koji idu blago ka unutra“.

Pored svestranosti i lakog održavanja, prednost ove frizure je i ta što pristaje svim generacijama, pa sjajno izgleda i na sedoj kosi, što potvrđuje i look naše omiljene 50+ influenserke Grejs Ganem. Ona bira dečački bob, ali sa talasima, tako da može da isprati sve njene elegantne modne kombinacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

 

 

„Ono što je važno je tekstura boba. Takođe je najbolje rešenje tupi bob". Frizeri preporučuju sušenje na prirodnom vazduhu „tako da ima razigranosti u njemu“.

Zaista, dečački bob govori o vašoj jakoj ličnosti i treba da istakne prirodnu teksturu vaše kose.

Za tretiranje kose, frizeri predlažu doslednu upotrebu šampona za sjaj jer je neophodno da kosa izgleda zdravo i glatko. Šišanje na kratko je velika obaveza, a svako stilizovanje pašće vam lakše ako redovno koristiti hranljive maske koje kosu čine mekšom i regenerišu je.

 

Komentari (0)
Loading