Pune, savršeno oblikovane obrve su bjuti trend godinama: Trik za njihovo održavanje nikad jednostavniji

Olja Jelić Vesti 16.06.2023 21:15 0

Probajte sledeći put kada budete u nevolji i bićete nam zahvalni

Obrve

Printscreen/Instagram

Bjuti trendovi dolaze i odlaze svake sezone, ali postoji jedan koji nikada ne odlazi – govorimo o punim, dobro oblikovanim obrvama, koje su nepovratno izbacile tanke lukove iz devedesetih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

 

Da biste postigli savršen oblik obrva, tajna je da, kada krenete da uređujete obrve, nanesete šminku i oblikujete ih onako kako to inače radite i to pre nego što uklonite nepotrebne dlačice. Ova tehnika će vas sprečiti da preterate i pokvarite oblik svojih obrva, što se može vrlo lako desiti ako prethodno niste popunili praznine.

Saveti za održavanje savršenih obrva

Da bismo vam pružili ruku pomoći, osmislili smo malu listu najboljih saveta za održavanje vaših obrva i održavanje savršenog oblika u svakom trenutku:

Pincetom hvatajte samo jednu po jednu dlaku jer će to smanjiti rizik od stvaranja fleka ili iritacije kože i može vam pomoći da postignete precizniji oblik.

Ako vas boli dok čupate obrve pokušajte da stavite hidratantnu kremu ili vazelin pre nego što omekšate kožu kako biste lakše čupali dlačice

Neka obrve izgledaju uredno tako što ćete ih redovno šišati – jednostavno očešljajte dlačice štapićem za višekratnu maskaru i podrežite ih malim makazama za obrve. Podrežite samo najduže dlake da biste smanjili rizik od stvaranja rupa.

Ako imate tanke obrve i želite da ih prirodno zgusnete, dostupni su proizvodi kao što su gelovi za rast

Kako iscrtavanjem postići savršen oblik obrva

Ako iscrtavanjem menjate svoj oblik obrva, prvo ćete morati da nacrtate savršen oblik obrva koji ćete pratiti. Ako niste sigurni kako treba da iscrtavate obrve, možete na internetu pronaći šablone koje će vam pomoći da usavršite svoj oblik. Za one koji to žele sami da probaju, moraćete najpre da pronađete neki lenjir. Počnite tako što ćete postaviti lenjir tako da dodiruje spoljašnji ugao vašeg nosa i ide do samog ugla vašeg oka. Želite da nacrtate malu, bledu liniju gde vaša linija obrva počinje da se savija. Držeći lenjir na istom mestu, lagano ga nagnite tako da prođe pored vaše zenice i povucite još jednu liniju. Ponovo nagnite dok ne dođete do spoljašnjeg ugla oka i povucite liniju. Ovo će biti osnova vašeg oblika obrva. Na osnovu tri tačke koje ste upravo iscrtali a koje predstavljaju početak, najviši deo luka i kraj obrve, iscrtajte liniju koja označava savršen oblik vaših obrva.

 

 

 

Komentari (0)
Loading