Ona dizajnira ŠARENE štapove za hodanje: Prvi je napravila u rerni, a danas ih kupuju HOLIVUDSKE zvezde

Vesti 06.03.2023 20:30 0

Tokom 29. ceremonije Udruženja filmskih glumaca Amerike (SAG), glumica Kristina Eplgejt oduševila se ne samo svojom odećom, već i štapom na koji se oslanjala dok je hodala ponosno duž crvenog tepiha

Ona dizajnira ŠARENE štapove za hodanje: Prvi je napravila u rerni, a danas ih kupuju HOLIVUDSKE zvezde

Profimedia

Crno-beli štap ukrašen natpisom „FU MS“ nije samo bio znak prepoznavanja bolesti sa kojom se glumica bori od početka 2021. godine. To je bila i poruka upućena osobama sa invaliditetom koje se osećaju neugodno ili stide se kada moraju da koriste podršku pri hodanju.

Glumičin štap je dizajniran i napravljen u studiju Lindzi Voterson u Jorku. "Neo Valk" je nastao 2013. godine, kada je žena tokom operacije dobila stafilokoku i morala je da amputira nogu. Kada je tražila štap koji bi odgovarao njenom šarenom stilu, otkrila je da na tržištu postoje samo klasični štapovi za hodanje, što joj se nije dopalo.

„Želela sam da dam ljudima izbor kako bi mogli da izaberu nešto trendi, seksi, zaista šareno. Želela sam da budu ponosni što ih vide sa ovako kul štapovima za hodanje“, objasnila je Lindzi.

Prototip je nastao u kuhinji. Lindzi je zagrejala komad akrila u rerni i oblikovala.

„Ovaj štap mi je dao snagu. Osećala sam se dobro. Nisam se stidela što koristim mobilnu podršku i mislila sam da mogu da učinim da se i drugi osećaju na isti način.“

Dok je Lindzi jednog jutra proveravala svoju listu porudžbina, primetila je poznato ime i adresu u Holivudu. Ispostavilo se da je glumica Selma Bler, koja godinama boluje od multiple skleroze, naručila za sebe personalizovani štap.

Još jedna poznata korisnica „Neo štapa” bila je Kristina Eplgejt, čiji su se prvi simptomi iste bolesti pojavili 2019. godine, kada je glumica počela da snima seriju „Ti si mrtav”. U oktobru je glumica objavila na svom Tviteru fotografiju nekoliko elegantnih štapova koje su nastale u Lindzinoj radionici.

Komentari (0)
Loading