Slojevite frizure su HIT ove jeseni: Izgledaju uvek OTMENO i UREDNO

Vesti 28.09.2021 08:00 0

Ako razmišljate o promeni za novu sezonu, vreme je da isprobate slojevitu frizuru koja sad dolazi u sofisticiranijoj verziji

Slojevite frizure su HIT ove jeseni: Izgledaju uvek OTMENO i UREDNO

Shutterstock

Kad je reč o trendovima u kosi, poslednjih nekoliko sezona obeležio je tzv. "blunt", odnosno ravan i oštar rez koji smo najčešće imali priliku da vidimo na bob frizurama. Ipak, nova sezona sa sobom donosi i nove trendove, a osim na modu, to se odnosi i na svet frizura pa će i ova jesen, kao i hladna sezona pred nama biti u znaku slojeva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Naime, i jesen stavlja naglasak na slojevite frizure pa je pravo vreme da se poigrate teksturom i volumenom kose. Za razliku od drugih načina šišanja i tehnika bojenja kose, slojevita frizura izgleda drugačije od pojedinca do pojedinca, a sve zavisi o tome kako se osoba prethodno šišala, kao i kakav tip kose ime. Frizerski stručnjaci za "WhoWhatWear" tehniku slojevitog šišanja opisuju kao tehniku kod koje se kosa šiša na kraću dužinu pri vrhu, a kroz ostatak kose njena se dužina menja kako bi joj se dodala tekstura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Slojevitost je odličan odabir ako želite da rasporedite kosu na tačno određen način ili da naglasite pojedini deo jer pomaže u promeni oblika kose, a sve se temelji na obliku lica te strukturi i tipu kose. Odlična je vest što ovakva vrsta šišanja pristaje svima, a ne trebaju je izbegavati ni osobe s tankom kosom koji misle da bi slojevi mogli dodatno pogoršati situaciju. Ipak, frizerske tehnike su unapređene pa se slojevi prilagođavaju vrsti kose i šišaju tako da izgleda prirodno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Komentari (0)
Loading