Hoćete da se šišate? Pre nego što odete kod frizera, saznajte KOLIKU MOĆ ima vaša kosa

Vesti 28.02.2022 11:42 0

Svi smatraju da je kosa deo modnog detalja, a da nisu ni svesni kolika moć se krije u njoj

Kosa

Shutterstock

Veruje se da je kosa poput antene za prikupljanje energije koja se kroz kosu povećava i stimuliše. Kosa je prirodni produžetak nervnog sistema i dokazano je da kosa prenosi razne informacije do mozga. Važnos dužine kose znali su ljudi kroz istoriju, smatralo se da je što duža kosa, to veća duhovna moć. Zapravo, nekada su samo robovi imali odsečenu kosu, na taj način su bili kažnjavani. Znali su da ako im odseku kosu, oduzimaju im energiju i moć.


Kada je Džingis Kan osvojio Kinu, naredio je ljudima da skroz skrate svoju kosu i odrežu šiške, jer se smatralo da to onemogućava razvoj trećeg oka, znanja i intuicije. Jogi Bajan jedan je od prvih koji je počeo da priča o dubljoj važnosti kose. Smatra da kada kosa na našoj glavi dostigne svoju punu, zrelu dužinu, tada se proizvodi fosfor, vitamin D i kalcijum, koji ulaze u limfnu tečnost, da bi stiglo na kraju kroz dva kanala na vrhu mozga. To dovodi do veće fizičke energij, pobošava izdržljivost i strpljenje.


Objasnio je da ako odlučite da ošišate kosu, ne samo da ćete izgubiti ovu dodatnu energiju i hranu, već će vaše telo tada morati da obezbedi veliku količinu vitalne energije i hranljivih materija za neprestano obnavljanje nestale kose. Osim toga, dlake su antene koje prikupljaju i usmeravaju sunčevu energiju ili "pranu" u frontalne režnjeve, deo mozga koji koristite za meditaciju i vizualizaciju. Ove antene deluju kao provodnici koji vam donose veće količine suptilne, kosmičke energije. Kvalitet kose takođe ima svoju simboliku. 


Slaba kosa odražava sklonost ka preljubi, kosa koja je često raščupana simboliše tugu ili žalost.
Boja kose takođe ima svoju simboliku, plava boja se povezuje sa Suncem, smeđa sa snagom, dok crvena inicira strast. Mistična moć duge kose:  Čin češljanja kose ima važnu ulogu. Kosu je najbolje češljati drvenim češljom od hrasta, ili bora, dva puta dnevno, jer se veruje da će na taj način nestati sav nakupljeni umor.  Nakon jedne godine treba kupiti novi češalj, a stari češalj treba zapaliti.
Koristite prirodne preparate za kosu, vrlo je važno da ne nanosite previše hemikalija na kosu, smatra se da i farbanje kose može zauistaviti vašu intuiciju.


Ako ste imali neki stresan dan ili situaciju, obavezno operite kosu kasnije, jer tako ćete se osloboditi stresa i saprati lošu energiju. Izbegavajte šišanje za vreme punog Meseca, jer veruje se da će usporiti rast kose i da će se smanjini njen sam kvalitet vlasi. Čuvajte i negujte vašu kosu, jer zdrava i duga kosa, doneće vam mnogo više od modnog detalja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading