Danima je osećala miris pokvarene ribe u kući: Izbegla je tragediju za dlaku, nije mogla ni da sluti kakav užas je mogao da je zadesi

Jelena Vukelić Vesti 08.12.2023 16:02 0

Nedeljama su osećali specifičan miris koji su opisali kao "miris ustajale ribe, nisu mogli da pronađu uzrok problema, ali kad su pozvali majstora shvatili su da im je život bio u opasnosti

žena

Printscreen/TikTok

Mlada žena Klaudija Anderson nedavno je na TikToku obelodanila svoje ne tako prijatno iskustvo, a sve kako bi upozorila druge na čest problem u domaćinstvu koji lako može da se zanemari iz neznanja. Naime, ova 26-godišnjakinja i njen muž nedeljama su u svojoj spavaćoj sobi osećali specifičan smrad koji su opisali kao "miris ustajale ribe". Nisu mogli da pronađu uzrok problema, niti su znali kome da se obrate.

- Muž i ja smo nekoliko nedelja ulazili u spavaću sobu i svaki put bismo pomislili isto: "O, Bože, nešto ovde smrdi na ribu"", priča ona na snimku i dodaje da joj je bilo sramota da potraži savet o poreklu ovog neobičnog mirisa.

 

 

 

Na šta upozorava mirsi ribe u kući?

Prema mišljenju stručnjaka, kada u svom domu osetite miris ribe, to može biti znak za opasnost od strujnog udara. Većina komponenti, kao što su prekidači, utičnice i moderno žičenje, dizajnirani su da spreče pregrevanje. Međutim, postoje slučajevi kada se izolacija može oštetiti, zbog čega se plastika u utičnici topi.

Bez obzira na to, ako osetite miris ribe koji se javlja i može biti uzrokovan električnim problemom, najbolje je da brzo reagujete. Razlog za to je što bi to moglo dovesti do požara, pa ćete možda morati da angažujete profesionalnog električara i pregleda vaše utičnice, prekidače i ožičenje.

Još nešto na šta treba obratiti pažnju je varničenje, koje se javlja kada nešto uključite u utičnicu. Ako osetite varnice kada uključite uređaj u struju ili čujete zujanje, može se klasifikovati kao hitni slučaj sa strujom.

Drugi razlog za jak miris ribe u vašem domu može biti uzrokovan centralnim grejanjem i vazduhom jer se u otvorima za ventilaciju može pojaviti buđ, što može dovesti do mirisa ribe.

Ako ništa od ovoga nije problem, onda može biti i preopterećeno strujno kolo ili labave žice.

Međutim, bez obzira na to šta je u pitanju, osim ako i sami niste profesionalac, odmah se obratite nekome, kako bi utvrdili izvor mirisa. Iako to sada može malo koštati, kasnije će vam uštedeti mnogo, možda čak i život.

Komentari (0)
Loading