Pio je 10 litara vode dnevno: Kada je otišao kod lekara i čuo dijagnozu, ostao je bez teksta

Vesti 18.07.2023 19:30 0

Da li ste stalno žedni i konzumirate mnogo vode?

voda

Shutterstock

Nemojte zanemariti takve simptome, jer mogu ukazati na ozbiljne probleme. Ovo je bio slučaj 41-godišnjaka čiji je lekar verovao da je njegova ekstremna žeđ izazvana dijabetesom. Istina se, međutim, pokazala mnogo gorom.

Džonatan Plamer iz Kornvola je 41-godišnji poštar koji, uprkos malom broju godina, već ima ozbiljne zdravstvene probleme iza sebe. Kada je čovek otišao kod lekara i rekao da pije 10 litara vode dnevno, bio je ubeđen da je njegova žeđ klasičan simptom dijabetesa. Kada su testovi jasno pokazali da nije reč o dijabetesu, lekari su bili veoma iznenađeni. Istina je bila mnogo opasnija - Džonatanu je dijagnostikovan tumor na mozgu.

Tumor se nalazio u hipofizi i doveo je do poremećaja dela zaduženog za regulisanje žeđi, a čovekov organizam je stalno zahtevao tečnost, čija se konzumacija u takvim količinama ne preporučuje.

Pio je 10 litara vode dnevno. Uzrok je bio tumor na mozgu

Džonatan Plamer iz Velike Britanije bio je mlad kada se razboleo. Za tumor je saznao slučajno 2002. godine, kada je otišao na rutinski pregled očiju. Tamo je upućen na magnetnu rezonancu koja je otkrila tumor na mozgu, tačnije tumor zametnih ćelija .

Od tada je prošao 30 tretmana zračne terapije i, kako se sam seća, bilo je veoma teško.

„Osećao sam stalnu žeđ koju nisam mogao da utolim“, citirao je Džonatan Dejli mejl, dodajući da mu je bolest izazivala ekstremnu iscrpljenost, zbog čega nije išao na posao.

Dijagnoza ga je šokirala

Sama dijagnoza bila je veliki udarac za njega. Da bi se oporavio, morao je da započne terapiju steroidima - to je izazvalo nagli porast težine. Ovome je dodata i zabrana bavljenja sportom – a čovek je bio veliki obožavatelj kriketa i ragbija – zbog čega se Džonatan osećao još gore.

Nekada veoma aktivan, nakon dijagnoze morao je da promeni način života. Na sreću, još uvek je mogao da pliva, pa je počeo da redovno ide na bazen i vremenom je povratio kontrolu nad svojim telom.

Šta Džonatan Plamer sada radi? On želi da prikupi novac za dobrotvornu organizaciju za istraživanje tumora mozga kroz sponzorisani skok padobranom. Zaposleni u organizaciji su zahvalni na pomoći čoveka i kažu da je priča 41-godišnjaka podsetnik da se tumori na mozgu mogu pojaviti u bilo kom uzrastu.

Komentari (0)
Loading