Letovanje u Grčkoj ih je skupo koštalo zbog jednog obroka: Bračni par se prenerazio kad je stigao račun za ribu i par pića

Vesti 26.06.2023 18:05 1

Letovanje u Grčoj ih je skupo koštalo zbog jednog obroka

hrana

Shutterstock

 

Tradicionalno, veliki broj Srba tokom letnje sezone odlazi na letovanje u Grčku, jer ova zemlja važi za jednu od najpristupačnijih i najlepših za korišćenje godišnjeg odmora.

Međutim, iako cene na ovom letovalištu uvek odgovaraju svima koji ga posećuju, nekada se desi da pojedini turisti podele i svoja nimalo prijatna iskustva.

Jedan član popularne Reddit grupe za letovanje u Grčkoj podelio je priču jednog korisnika koji je prošao "kao bos" po trnju na letovanju u Mikonosu.

- Trudili smo se da pronađemo mesto za večeru ispred plaže Platis Gialos, jer ispred plaža ima mnogo restorana. Dok smo hodali, konobar jednog objekta nam je rekao da možemo koristiti njihove kabine ili ležaljke pod uslovom da kupimo 2 pića. Mislili smo da to nije loše i krenuli smo sa njim. Kako smo se smestili, on nas je gnjavio da naručimo, te je tako moja žena dobila mojito, a ja pivo. Pri tome nas je primorao da naručimo milkšejkove za našu decu - napisao je ovaj korisnik, pa nastavio:

Muškarac je istakao i da je konobar okolisao i nije želeo da kaže tačno koja je cena, te da je sve vreme navaljivao da što više naručuju.

letovanje

redit

 

- Dok smo sedeli tamo oko sat vremena, pomislili smo da bismo mogli da naručimo hranu koju je preporučio. Za malo lignji na meniju je stajalo svega 19 evra. Rekao je da dolazi sa salatom i hlebom, a ja sam ponovo pitao da li je to posebna naknada, na šta je konobar rekao da nije.

Na kraju, kada je došlo vreme za plaćanje, turisti su ostali šokirani.

- Lignje su koštale 148 evra, mlečni šejkovi koje nismo ni želeli, ali smo bili primorani da naručimo za našu decu bili su po 38 evra, a salata i hleb za koje nam je rečeno da su besplatni su 28, odnosno 14,50 evra. Uznemirili smo se i rekli konobaru i blagajniku da nešto nije u redu, što je njih razljutilo. Blagajnik je uzeo račun i odsekao gornji deo koji je imao ime, adresu i datum transakcije. Nisu se potrudili da daju potpis nakon transakcije i jednostavno su sa moje kartice skinuli iznos od neverovatnih 360,80 evra. Osećao sam se tako prevarenim i ne bih želeo da se iko oseća ovako.

Ispod njegove objave, korisnici su revoltirano pisali da nije trebalo da plati ovaj račun jer nije legitiman.

I Srbi u grupi su ostali iznenađeni ovim gestom, te su sarkastično upitali "da li lignje donose sa Jupitera?".

Komentari (1)
Loading
Dragana
29.06.2023 18:25

Grci su osetili bezobraznu moć ,čast izuzecima ali su postali kao Hrvatsko primorje znaci treba ti 3 kredita da odes nedelju dana na more ,ma dajjjjjjj