Mihailo je otišao u podrum po KROMPIR i na mestu pao mrtav: Par minuta kasnije isto se desilo i njegovoj ženi, razlog je bizaran

Vesti 13.06.2023 19:30 0

Iako se ova nesreća desila pre deset godina, nije na odmet prisetiti se tragičnog slučaja

shutterstock

Shutterstock

Rus Mihailo (42), otac male Marije, inače nekada uspešni profesor prava, otišao je jednog septembarskog dana po krompir u podrum, kako bi njegova supruga spremila ručak, ali se iz njega nije vratio. 

Naime, on se onesvestio od gasa koji je krompir ispustio i ubrzo je umro. Uzrok smrti jeste krompir koji sadrži glikokaloide koji su toksični za ljude. Kako ovo povrće truli, koncentracija glikokaloida raste, a potom se pretvara u smrtonosni gas.

Kako su krenuli jedan po jedan u podrum, da vide šta se dešava, svi su se otrovali ovim toksinom i na mestu ostali mrtvi. Njegova supruga Anastasija shvatila da se već neko vreme Mihailo ne vraća, otišla je po njega i dogodilo se isto. Njihov stariji sin Georgi (18) takođe je ostao predugo u podrumu, kao i baka Iraida (68).

Od svih njih ostala je živa samo Marija, jer su vrata ormara u kom je stajao krompir ostala otvorena, pa je gas u međuvremenu ispario, a devojčica ostala u životu. Ova tragedija desila se u septembru 2013. u porodičnoj kući, ali je zbog bizarnog načina na koji je stradala čitava Marijina porodica često aktuelna na društvenim mrežama, a mnogim ljudima koji na ovaj način skladište krompir može da posluži kao opomena.

Komentari (0)
Loading