Devojčica (13) OBOLELA od karcinoma: Roditeljima je na OGLEDALU ostavila OPROŠTAJNU poruku zbog koje PLAČE ceo svet

Vesti 13.12.2022 11:50 0

Atena Orčard, 13, ostavila je emotivnu belešku na poleđini svog zidnog ogledala 2014. godine, koju je njen otac pronašao tek nekoliko dana nakon njene smrti

dete

Shutterstock

Trinaestogodišnja devojčica iz Velike Britanije prerano je izgubila bitku sa retkim oblikom raka kostiju, ali je pre nego što je umrla ostavila porodici tajnu poruku na ogledalu, prenosi Dejli mejl.

Devojčica je poruku napisala flomasterom nakon što joj je dijagnostikovan rak, a ni tada nije klonula duhom, već je uspela da vidi lepotu života uprkos teškoj bolesti.

- Počeo sam da čitam, ali sam ubrzo morao da prestanem jer mi je to bilo previše. Srce mi se slomilo - rekao je otac kada je video njeno nasleđe.

Rak kostiju se proširio na druge organe Imala je hitnu sedmočasovnu operaciju uklanjanja tumora iz kičme, nakon čega su usledili meseci hemoterapije usmerene na borbu protiv raka kičme, glave i ramena, prenosi Dejli mejl.

- Sutra možete dobiti smrtonosnu bolest, zato iskoristite svaki dan. Život je loš samo ako ga učiniš lošim. Sreća zavisi od vas. Možda srećan kraj nije važan, ali je važnija sama priča. Smisao života je smislen život - napisala je između ostalog Atina.

Njen otac je ispričao kako je bio u neverici kada je pronašao cedulju.

- Ovo je tako tužno i dirljivo. Kada sam prvi put video poruku, nisam mogao da stojim na nogama. Počeo sam da ga čitam, ali sam morao da prestanem – srce mi se lomilo - rekao je Din Orčard.


Ona je svojoj porodici naučila važne lekcije Iako je Atena bila tek tinejdžerka, naučila je veoma važne životne lekcije koje je podelila sa svojom porodicom da ih uteši.


- Razlika između običnog i izvanrednog je mala. Posebni ljudi su shvatili da je sreća putovanje, a ne odredište. Hvala vam roditelji za moje postojanje. Budite srećni, slobodni, zauvek mladi. Verujte! Ljubav je kao staklo, lepo izgleda, ali se lako razbije. Retka je i život je čudan, ništa ne traje večno i ljudi se lako menjaju. Život je igra, a ljubav je najveća nagrada u njoj. Zapamtite – život je pun uspona i padova, a bez padova usponi ništa ne znače - navodi se u njenom pismu.

BONUS VIDEO - Ispovest Velke Gelić, majke koja je sinu dala svoj bubreg

 

 

Komentari (0)
Loading