Živela je u "PAKLU" i godinama je trpela njegovo ZLOSTAVLJANJE: "Žvake su bile LUKSUZ a muž mi nije dao da ih kupim"

Vesti 14.10.2021 10:16 0

Jedna žena je ispričala svoju priču o tome kako je godinama bila finansijski zlostavljana, a da toga nije ni bila svesna

Živela je u "PAKLU" i godinama je trpela njegovo ZLOSTAVLJANJE: "Žvake su bile LUKSUZ a muž mi nije dao da ih kupim"

unsplash.com

Priču je započela napisavši da ne zna kako je sve počelo i kako se našla u toj situaciji, ali je tek nakon razvoda shvatila o kakvoj je zloupotrebi reč.

Supruga je upoznala kao veoma mlada, imala je 16 godina, a on 19. Posle kratkog zabavljanja su shvatili da žele da zauvek budu zajedno, pa su se ubrzo verili. Praktično preko noći počela je da živi sa njim, a roditelji su je izdržavali sve do braka. Međutim, pošto nije znala kako da rukuje sa novcem, čak i deo koji je bio njen, nije bio,


Nije ni imala svoj, zarađeni novac 

- Oboje smo radili puno radno vreme i počeli da otplaćujemo kredit - rekla je anonimna žena.

Ponekad su ljudi bili iznenađeni kada je spomenula neke primere njihove raspodele novca, ali to nije smatrala zloupotrebom. Seća se da je imala budžet od oko 200 dolara nedeljno za sve što joj je potrebno.

- To je uključivalo odeću, ručkove, piće, šta god. Moj muž nije trošio mnogo, zato sam se osećala kao rasipnik. Naravno, novac koji sam dobijao nije pokrivao mnogo. Nisam dolazila u kozmetičke salone, čak nisam išla ni kod frizera.

Jedino što je sebi ogla da priušti jestu "suvišne" namirnice.

- Tako sam počela da pečem kolače. To mi je postala ljubav, poput hobija koji mi je pomogao da ne poludim. Ali kad god bismo išli u kupovinu namirnica, uzeli bismo račun i iz džepa mog džepa je išao novac za jaja, šećera i mleka - dodaje ona i priseća se kako je mogla da kupi žvake samo kada bi joj ona da dodatni novac.

Morao sam opravdati svaku paru 

Povremeno joj je bilo dozvoljeno da sama ode u kupovinu, ali je na kraju dana morala da pokaže suprugu račune. 

- Kad god bih mu predala račune, on bi počeo da mrmlja. Obično mi je govorio da previše trošim na hleb, mleko, sira i jaja. 

Stalno joj je pretio da bez njega nikada neće imati novca, da neće znati kako sama da rukuje njim i da će završiti na ulici. Zbog ovoga njihov odnos je postajao sve gori, ali pošto nije imala pristup novcu, osećala se zarobljeno. Međutim, za vreme zimskih praznika prošle godine, rešila je da prekine ovaj "teror".

- Imali smo zabavu za vikend pa sam zato izdvojila 100 dolara za piće i ručak sa prijateljima tokom nedelje, što znači da mi je ostalo još oko 100 dolara da se "razbacam". Otišla sam u supermarket i kupila sladoled. Sećam se da sam sedela kod kuće sa sladoledom u rukama i razmišljala: "Da li je to to? Da li je ovo sve što postoji u životu" - prisetila se.

Kada je shvatila da ima 26 godina i jedino zbog čega je bila srećna je to što je uspela bez pitanja da kupi taj sladoled, shvatila je da zaslužuje više.

Konačno se rešila zlostavljača

U međuvremenu je odlučila da otvori još jedan račun na kome će joj biti plata i kojem njen muž nema pristup. Kovala je planove kako da ga ostavi, a ubrzo se to i dogodilo. Nije mogla da veruje da je konačno stekla kontrolu nad sopstvenim novcem. Bio je to osećaj koji ju je istovremeno oslobodio i užasavao jer joj je toliko dugo govorio da bez njega neće uspeti, da nije sposobna da se sama brine o svom životu, prenosi "Miss7".

Bilo joj je potrebno mnogo vremena da se oporavi od zlostavljanja, ali odlazak je bila najbolja stvar koju je ikada uradila, kaže ona.

Komentari (0)
Loading