Majka troje dece (27) umire od raka: Niko joj ne veruje da je bolesna, tvrde da laŽe jer je suviše LEPA!

Vesti 21.04.2022 15:34 0

Smrtno bolesna majka otkrila je da je maltretiraju trolovi koji je optužuju da lažira dijagnozu raka jer 'izgleda predobro da bi umrla"

Majka troje dece (27) umire od raka: Niko joj ne veruje da je bolesna, tvrde da laŽe jer je suviše LEPA!

Printscreen/Instagram

Džemi MekGovan (27) iz Omaha u Severnoj Irskoj, utvr]en je je rak jajnika četvrtog stadijuma u februaru 2021., a stručnjaci su predvideli da neće živeti nakon maja 2022. Mama troje dece, sada ne izlazi iz kuće bez puno šminke i duge perike, a kaže da svaki nedelje dobije barem jedan ružan komentar.

Unatoč delenju fotografija na kojima se jasno vidi da posećuje bolnicu sa svojim pratiteljima na Instagramu, Džemu redovno optužuju da laže o svojoj dijagnozi.

Ali Džema kaže da je previše zauzeta pronalaženjem načina da produži svoj život, tako da može da uživa u svojoj  deci Sedi (5) Luis (2) i Beti (1) kako odrastaju, kako bi dopustila da joj to smeta.

- Nedeljno mi barem jedna osoba napiše nešto ružno na Instagramu - rekla je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jemma McGowan (@jemhow)

- Ne uzrujavam se niti dopuštam da me to oneraspoloži jer to što govore nije istina. Stranci ne znaju o čemu pričaju. Dođe mi da im napišem "Kakav još dokaz želiš? Hoćeš moju krv? Da ti je mogu dati, dala bih! - rekla je.

 

Demi je prvi put dijagnostikovan rak jajnika 2016., kada je imala samo 22 godine i dok je bila šest nedelja trudna sa svojim drugim detetom sa sadašnjim suprugom Kliveom (40) za koga se udala 2018.

Potpuno šokirana dijagnozom, podvrgnuta je operaciji u bolnici kako bi uklonili tumor, nakon čega su joj doktori rekli da se više neće vratiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jemma McGowan (@jemhow)

- Imala sam jake bolove na levoj strani. Otišla sam kod doktora opšte prakse koji je zaključio da imam vanmateričnu trudnoću i poslao me u hitnu. Tamo su mi rekli da je beba dobro, ali da mi je potrebna operacija za uklanjanje fibroida na jajniku. Bila sam 17. nedelja trudnoće - ispričala je.

 

- Otkrili su da se radi o raku, ali su rekli da je to stadijum 1, pa se nisam više toliko zamarala s time - nastavlja. 

Džema nije imala nikakve naknadne simptome tokom sledeće četiri godine. No, dok je bila trudna 36 nedelja sa svojim trećim detetom, Džema je u januaru 2021. otkrila kvržicu na svom telu.

Rekla je doktoru šta je našla nakon čega su je poslali na magnetnu rezonancu i primljena je u bolnicu na steroidnu terapiju jer je bio potreban rani carski rez, kojem je podvrgnuta samo par nedelja kasnije. 

Već 24 sata nakon poroda, Džemi je saopšteno da joj se rak vratio. Ovaj put s tumorom u levom plućnom krilu i višestrukim tumorima u karlici i stidnim kostima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jemma McGowan (@jemhow)

- Reči koje su mi odzvanjale u glavi bile su: neizlečivo, agresivno i neobično se ponaša - rekla je.

 

- Počela sam s hemoterapijom kad je Beti imala samo dva nedelje. Nisam želela da odustanem, ni  reći svojoj djeci da ću umreti. Tada sam shvatila da ću se do kraja boriti protiv raka - objasnila je. 

Džema je prošla kroz tri kruga dve različite vrste hemoterapije u Belfastu, što je rezultiralo opadanjem kose, kao i povraćanjem.

Zatim je u februaru 2021. tim onkologa otkrio tri nova tumora koji rastu u Džeminom telu i objasnili su da hemoterapija ne deluje, i neće moći nastaviti s njom.

Savetovali su joj da sredi svoje poslove, dajući joj prognozu od samo 3-15 meseci života.

No podstaknuta željom da što duže bude tu za svoju decu, Džema je odbila da prihvati dijagnozu.

- Bilo mi je jako loše od hemoterapije. Dvaput me skoro ubila. Tumori su rasli, a zaključak doktora je bio da je neetično nastaviti s hemoterapijom kad nema rezultata - ispričala je. 

- Na kraju su mi ponudili pet krugova radioterapije za ublažavanje bola, ali nuspojave su uključivale odricanje od seksa, nošenje vrećice za mokraću, vrećice za žuč i tešku operaciju - ispričala je i objasnila da nije nameravala da prolazi kroz to jer nijeosećala da je previše boli. 

Ne tražim da budem baka, samo želim da budem mama. Ne želim zauvek, samo želim više vremena, pa zašto ne bih napravila sve što mogu da to ostvarim? - izjavila je.

Sad je prihvatila alternativne načine lečenja.

- Uzimam mnogo lekova koje nije odobrila državna administracija za hranu i lekove pa nisu odobreni ili dostupni u mojoj zemlji, već su u kliničkim ispitivanjima - objasnila je Džema i dodala da svakih  šest meseci dobija lekove iz Meksika, a svakih osam nedelja lekove iz Londona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jemma McGowan (@jemhow)

- To me košta oko 2500 funti svakog meseca. Prikupljanje sredstava je doslovno spas - dodala je.

 

- Takođe sam na strogoj ishrani - nema šećera, nema ugljenih hidrata, nema mlečnih proizvoda i ne smem da jedem mesne proteine. Pijem puno sokova i puno postim - ispričala je za Daily Mail.

Džema se sad dobro oseća i čvrsto je uverena da je u stanju da izleči sama sebe. Ali ona ne poriče neizbežno.

Kupila je buduće poklone za otvaranje na velikim prekretnicama kao što su dečiji 18. rođendani, polaganje vozačkih ispita i venčanja.

- Želim da me se sećaju i da znaju da sam razmišljala o njima. Dodala je i da njen muž ne želi da razgovara o svemu tome i da svaki put promeni temu.

- Niko od nas ne zna što donosi sutra. Osećam se kao da sam dobila nešto posebno jer znam da postoji velika mogućnost da su mi dani odbrojani- rekla je.

Komentari (0)
Loading