Izvršila ABORTUS u kućnim uslovima: Zahvaljujući specifičnoj trudnoći DESEILO se nešto NEVEROVATNO!

Vesti 05.02.2022 16:38 0

Jedna žena iz Irana je pokušala da izvrši abortus u 14. nedelji trudnoće

Izvršila ABORTUS u kućnim uslovima: Zahvaljujući specifičnoj trudnoći DESEILO se nešto NEVEROVATNO!

Shutterstock

Beba je nekako preživela, uprkos tome što je izašla iz materice nakon što je ona pukla. Izveštaji o slučajevima pokazuju da je majka, 40-godišnjakinja iz Irana, pokušala da abortira kod kuće sa babom tokom 14. nedelje trudnoće. Nije joj uspelo, samo zato što je imala retku abdominalnu trudnoću. Odlučila je da ne ide u bolnicu jer se plašila krivičnog gonjenja. Simptomi grčeva i bledilo su nestali posle dve nedelje. Međutim, nakon skoro tri meseca od pokušaja abortusa ponovo je počela da se oseća bolesno.

Mama, koja nije imala pojma da joj je beba razbijena u abdomenu, na kraju je otišla u bolnicu.

Imala je bol u stomaku i slabost, uz vrtoglavicu i gubitak apetita. Žena je izgubila 3 ​​kg za dve nedelje i patila je od anemije, iako su njeni vitalni znaci bili stabilni. Tim od pet članova operisao je mamu i porodio bebu - koja je bila teška 800 grama. Nije imala zdravstvenih problema iako je rasla na pogrešnom mestu. Devojčica je, nakon što je materica pukla uspela da ostane u amnionskoj kesici. Izveštaj o slučaju kaže: „Odlučili smo da prekinemo trudnoću nakon postavljanja dijagnoze, primena lečenja u očekivanju i u nadi da će fetus sazreti uključuje značajan rizik od krvarenja opasnog po život. „Na sreću, bilo je moguće odvojiti celu posteljicu intraoperativno. „Abdominalna trudnoća je retko stanje i dijagnoza zahteva visok indeks sumnje.

U zemljama u kojima je abortus ilegalan, pacijenti sa niskim socio-ekonomskim statusom skloni su opasnim posledicama tajnih pokušaja da se izazove abortus. Zato je imperativ da svaki pružalac primarne zdravstvene zaštite pažljivo prati pacijentkinje sa neželjenom trudnoćom i pruži posebnu negu. Brzo lečenje po otkrivanju stanja je od suštinskog značaja.
 

Komentari (0)
Loading