Čista za 10 minuta: Više nećete morati da ribate rernu, ovaj trik rešava problem očas posla

Vesti 19.04.2024 20:03 0

Jedna žena je u grupi saveta za čišćenje ,,Mrs Hinch Army Cleaning Tips" na Fejsbuku zatražila preko potreban savet za čišćenje rerne

Čišćenje rerne

Shutterstock

Kada je pitanju standardno čišćenje po kući kao što je pranje veša, pranje sudova i sortiranje čaršava, ovi poslovi oduzimaju malo vremena, ali nisu strašni.

Međutim, tu su i ogromni poslovi za koje se čini da su potrebni sati i sati da se završe. Čišćenje tvrdokornih masnih mrlja od rerne je definitivno na vrhu liste.

Međutim, jedna žena je pritekla u pomoć nakon što je podelila svoj apsolutno genijalan trik za čišćenje rerne koji uklanja te dosadne mrlje za samo 10 minuta.

Jedna žena je u grupi saveta za čišćenje ,,Mrs Hinch Army Cleaning Tips" na Fejsbuku zatražila preko potreban savet za čišćenje rerne.

Takođe je podelila sliku stakla u rerni potpuno prekrivenog smeđim tragovima i pitala: „Želim da ga očistim. Koje proizvode da koristim?“

Čitava gomila ljudi je ponudila svoje predloge, ali jedan biser mudrosti se izdvojio iz gomile, prenosi Tyla.

Čišćenje rerne

Shutterstock

 

Jedan korisnik Fejsbuka je posavetovao: „Utrljajte tabletu za pranje sudova na staklo zajedno sa toplom vodom.

,,Uradio sam ovo i izgledala je kao nova. Ipak nosite gumene rukavice."

Zatim je podelila dokaz o zgodnom hakovanju o kome je reč, objavivši snimak svojih blistavih vrata rerne, dodajući: „Moja vrata su izgledala kao vaša, trebalo je oko 10 minuta da ih dobijem ovako.“

 

 

Objašnjavajući malo više o tome kako da izvedete trik, žena je podelila vodič korak po korak koji je počeo: „Umočim je tabletu za mašinu za pranje sudova u vodu dok ne postane vlažna, zatim trljam okolo, ali se rastvori pa zato dodam više vode da postane kao pasta.

„Koristim kao mali pravougaoni prah, a ne tečni (nadam se da ima smisla). Imam kompaniju za čišćenje i smatram da je to najbolji način.“

Zlatni savet se tu nije zaustavio jer je, kada je upitana o čišćenju ostatka rerne, otkrila: „Koristim deterdžent za površine u domu na unutrašnjosti rerne i ostavim ga oko sat vremena, a onda pređem preko rerne sunđerom i vrućom vodom.

Nastavila je: „Ako su vam rešetke prljave, ostavite ih u kesi sa peškirom ispod njih preko noći, ili na nekoliko sati ako ne možete preko noći. 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading