Jeste li znali da frižider ima skriveno dugme? Ako ga pravilno postavite, hrana će vam trajati duže

Slobodanka Ćorić Vesti 15.03.2024 07:19 0

Tajni prekidač je dugme za temperaturu, obično unutar frižidera. To je jedan od najboljih načina da duže održite svežu hranu

Frižider

Shutterstock

U vašem frižideru postoji misteriozno dugme na koje verovatno nikada niste obraćali pažnju, ali ono može pomoći da vaša hrana duže traje. Da li ste ikada ostavili nešto u frižideru i otkrili da je buđavo? Postoji tajno dugme koje može sprečiti da se to dogodi.

Ovo dugme postoji u svim frižiderima, ali ga mnogi ljudi ne primećuju, ali ako ga pravilno postavite, vaša hrana će trajati duže. 

Tajni prekidač je dugme za temperaturu, obično unutar frižidera. To je jedan od najboljih načina da duže održite svežu hranu, prenosi Mirror. Ima brojeve od nula do pet, ali da li znate šta oni znače? Ovi brojevi određuju temperaturu vašeg frižidera, ali ne odgovaraju uvek stvarnoj hladnoći u stepenima Celzijusa. Umjesto toga, pokazuju snagu frižidera, piše Slobodna Dalmacija.

Stručnjaci kažu da frižidere treba podesiti na 5°C ili nižu. Sve iznad 8°C može ubrzati rast bakterija na hrani, tako da neće trajati tako dugo. Savršena temperatura za vaš frižider je između nula i 5°C, a da biste saznali tačnu temperaturu u frižideru, stavite termometar u čašu vode i stavite ga na srednju policu.

Najbolje je ostaviti ga preko noći za tačno očitavanje. Zapamtite, čak i ako je vaš termostat na svom mestu, temperatura može da se menja od police do police. Što je polica viša, to će biti toplije - zato razmislite o tome gde ćete staviti različite predmete.

Na gornje police stavite suhomesnate proizvode, ostatke, kremu ili bilo šta drugo što ne treba da se kuva. Držite sirovo meso, živinu i morske plodove na donjim policama, a voće i povrće u posebnim fiokama.

 
Komentari (0)
Loading