Olakšava kuvanje, nema više fleka unaokolo: Trik sa poklopcom koji malo ko zna

Slobodanka Ćorić Vesti 11.03.2024 12:20 0

Kada se poklopac skine da bi se proverilo stanje jela, često se događa da završi na radnoj površini, ostavljajući tragove vode ili sosova koji se cede i mrljaju kuhinju

poklopac

Printscreen/Youtube

Kada se priprema jelo u loncu, svaka domaćica zna da je poklopac neophodan - ne samo da ubrzava proces kuvanja, već i štedi energiju, čuva hranu od sušenja i sprečava nepotrebno prljanje šporeta, a može i da posluži za čišćenje kauča.

Međutim, kada se poklopac skine da bi se proverilo stanje jela, često se događa da završi na radnoj površini, ostavljajući tragove vode ili sosova koji se cede i mrljaju kuhinju. To je scenarijo koji mnoge domaćice vrlo dobro poznaju i koji može da izazove stres..

Ipak, postoji jednostavan trik koji malo ko zna, a koji može rešiti ovaj problem.

Umesto da poklopac ostavljate na radnoj površini, samo ga postavite na dršku tiganja ili šerpe baš kako je prikazano u donjem videu. Gotovo svaki lonac ima ovu mogućnost, a ova mala promena u navici može učiniti čuda kada je u pitanju očuvanje čistoće kuhinje.Zamislite proveravanje svojih jela bez straha od prljanja radne površine. Samo isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u čistijoj kuhinji bez nepotrebnog nereda.

Komentari (0)
Loading