Idealno za Novogodišnju noć: Aromatični punč je pun pogodak za večernje slavlje, ukus će očarati vaše goste

Vesti 31.12.2023 17:06 0

Punč poslužite u čašama sa kolutovima narandže i štapićem cimeta...

punč

Shutterstock

Kombinacija ukusa u veoma dobrom punču pogodna je za božićno ili novogodišnje druženje. Isprobajte recept!

Punč od jabuke i burbona je odličan izbor za večernja druženja. Osnova je smeđi šećer i sirup od cimeta, koji možete napraviti unapred i čuvati u frižideru do nedelju dana. Priprema samog udarca je vrlo jednostavna; samo treba pomešati sve sastojke i dodati veliku količinu leda, piše Miss7.

punč

Shutterstock

 

Punč poslužite u čašama sa kolutovima narandže i štapićem cimeta. Uživajte!

Punč od jabuke i burbona

Sastojci - za sirup:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 250 ml vode
  • 2 štapića cimeta

Sastojci - za punč:

  • 100 ml sirupa
  • 500 ml burbona
  • 1 l hladno ceđenog soka od jabuke
  • 100 ml limunovog soka
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 4 čaše (250 ml) leda

Postupak: Prvo prokuvajte sirup. Pomešati vodu, smeđi šećer i štapiće cimeta i držati na vatri dok ne provri. Smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Skinite sa vatre, uklonite cimet i ostavite da se sirup ohladi. Pomešajte sirup, burbon, sok, limunov sok i pomorandže u velikoj posudi. Ostavite da se ohladi sat vremena, a zatim procedite u činiju za punč. Dodajte sodu i led i sve dobro promešajte. Isecite tanke kriške pomorandže i stavite ih u punč. Poslužite odmah! 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading