Tegle koje koristite dobro treba oprati deterdžentom i vodom. Potom sledi sterilizacija. Postoji nekoliko načina, a mi smo izabrali one starinske koji su provereni.
Pomoću alkohola ili rakije
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
U svaku teglu sipajte malo alkohola ili domaće jake rakije, potresite je da pređe preko cele unutrašnjosti. Sa spoljne strane ih obrišite čistom krpom natopljenom alkoholom ili rakijom. Ostavite da se osuše prirodnim putem.

Shutterstock
Na visokoj temperaturi
Skinite etikete sa tegli i stavite ih na pleh da se ne dodiruju, pa u rernu zagrejanu na 130 stepeni (nemojte na višu temperaturu da staklo ne pukne) i ostavite 20 minuta.
Da tegle ne puknu...
Tegle treba da budu tople kada stavljate u njih zimnicu. Da ne bi pukle dok sipate vruću zimnicu ispod tegli stavite vlažan stolnjak ili krpu.
