Iskusne domaćice obavezno stavljaju 1 sastojak u grašak: Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti

Slobodanka Ćorić Vesti 12.06.2023 14:38 1

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust

Iskusne domaćice obavezno stavljaju 1 sastojak u grašak: Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti

Shutterstock

Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak.

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašicica suvog vlašca (po želji)

U pitanju je priprema sa mirođijom.

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

Komentari (1)
Loading
Ispravak
13.06.2023 11:45

Tu nikako ne pašu 3 čena belog luka i 1 kesica instant krem čorbe od graška. Velika greška. Zašto? Beli luk se ne stavlja u slatkaste stvrai - nikada A u sve prirodne sastaoje ubacviti instant, nema smisla, mada može da dotera ukus.