SASTOJCI ZA RECEPT ČOKO TORTA:
Kora:
- 8 jaja
- 5-6 kašika šecera
- 8 kasika brašna
- 8 kašike ulja
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 1/2 litre slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
Preliv za kore:
- 2 kašike kakaa
- 2 dcl mleka
- 1 ekstrat ruma
PRIPREMA TORTE OD ČOKOLADE:
Prvo se savetuje priprema fila, zato što mu treba vremena da se ohladi.
1. korak
Fil za kore: U 1/2 litre slatke pavlake dodati 200gr crne i 200gr mlečne čokolade. Čokoladu izlomiti na kockice. Sve zajedno staviti na slabu vatru da se polako čokolada topi, nikako da vrija. Mešati povremeno da se čokolada i pavlaka sjedine. Kada se čokolada u potpunosti otopi skinuti sa vatre i staviti da se ohladi.
2. korak
Kora: Odvojiti belanca od zumanaca i mutiti belanca dok se ne dobije penasta struktura, potom dodavati šećer. Kada se stegne masa dodati preostala žumanca, potom dodati brašno,ulje i kakao,i na kraju prašak za pecivo. Zagrejati rernu pre pečenja, peći na 180°C oko 35 minuta. Nakon isteka vremene proveriti čačkalicom da li je kora dovoljno pečena, ako nije produžiti pečenja na još nekoliko minuta. Kada se kora ispeče ostaviti da se prohladi i preseći je horizontalno na dva jednaka dela.
3. korak
Preliv: Kada se kora skroz ohladi, napraviti smesu od 2dcl mleka pomešanog sa 2 kašike kakaa i ekstratom ruma. Natopiti kore sa tom smešom.
Skroz ohlađenu smešu od čokolada i slatke pavlake umititi mikserom dok ne dobijete čvrstu masu. Početi sa filovanjem kora. Više od pola smese staviti na jednu kora i drugu polovinu kore prebaciti nafilovan deo.Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Po želji možete preko fila da stavite i šlag.
Prijatno!
BONUS VIDEO