Najlepši i najbrži recept za ČOKOLADNU tortu: Niko ne može da joj odoli, svaki gost će je OBOŽAVATI

K.Ć. Vesti 23.08.2022 14:45 0

Definitivno najbolja i najlepša čokoladna torta koju ćete ikada napraviti, i pojesti

Najlepši i najbrži recept za ČOKOLADNU tortu: Niko ne može da joj odoli, svaki gost će je OBOŽAVATI

Shutterstock

SASTOJCI ZA RECEPT ČOKO TORTA:

Kora:

  • 8 jaja
  • 5-6 kašika šecera
  • 8 kasika brašna
  • 8 kašike ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 1/2 litre slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade

Preliv za kore:

  • 2 kašike kakaa
  • 2 dcl mleka
  • 1 ekstrat ruma

PRIPREMA TORTE OD ČOKOLADE:

Prvo se savetuje priprema fila, zato što mu treba vremena da se ohladi.

1. korak

Fil za kore: U 1/2 litre slatke pavlake dodati 200gr crne i 200gr mlečne čokolade. Čokoladu izlomiti na kockice. Sve zajedno staviti na slabu vatru da se polako čokolada topi, nikako da vrija. Mešati povremeno da se čokolada i pavlaka sjedine. Kada se čokolada u potpunosti otopi skinuti sa vatre i staviti da se ohladi.

2. korak

Kora: Odvojiti belanca od zumanaca i mutiti belanca dok se ne dobije penasta struktura, potom dodavati šećer. Kada se stegne masa dodati preostala žumanca, potom dodati brašno,ulje i kakao,i na kraju prašak za pecivo. Zagrejati rernu pre pečenja, peći na 180°C oko 35 minuta. Nakon isteka vremene proveriti čačkalicom da li je kora dovoljno pečena, ako nije produžiti pečenja na još nekoliko minuta. Kada se kora ispeče ostaviti da se prohladi i preseći je horizontalno na dva jednaka dela.

3. korak

Preliv: Kada se kora skroz ohladi, napraviti smesu od 2dcl mleka pomešanog sa 2 kašike kakaa i ekstratom ruma. Natopiti kore sa tom smešom.

Skroz ohlađenu smešu od čokolada i slatke pavlake umititi mikserom dok ne dobijete čvrstu masu. Početi sa filovanjem kora. Više od pola smese staviti na jednu kora i drugu polovinu kore prebaciti nafilovan deo.Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Po želji možete preko fila da stavite i šlag.

Prijatno!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading