Kako da vam cveće u vazi ostane SVEŽE i do DESET dana? Dodajte mu kašiku ŠEĆERA i ovaj DODATAK jelima koji svi imamo u KUĆI, a na OVOM mestu ga NIKADA ne ostavljajte

Naj žena.rs Vesti 16.08.2022 10:32 0

Ako želite da vam cveće u vazi dugo ostane sveže redovno menjajte vodu

Kako da vam cveće u vazi ostane SVEŽE  i do DESET dana? Dodajte mu kašiku ŠEĆERA i  ovaj DODATAK jelima koji svi imamo u KUĆI, a na OVOM mestu ga NIKADA ne ostavljajte

Shutterstock

Važno je i da ga s vremena na vreme podrežete, a li i da ga ne držite u previše toploj prostoriji.

Isto tako, cveće nije dobro stavljati u previše hladnu vodu. Najbolja je mlaka  voda, a dobro je i odmah ukloniti listove sa stabljika, jer se tako hranljive materije neće trošiti na listove. Trajanje cvetova se produžava ako sprečite razvoj bakterija i dodatno uskladištite cvetove.

To ćete postići ako u litar vode u vazi dodate dve kašike belog sirćeta koje ima antibakterijski efekat i dve kašike šećera, koji će hraniti biljke. Postoje i drugi slični trikovi, pa se preporučuje da u vodu stavite zgnječenu tabletu aspirina, bakarni novčić, prstohvat soli, sodu bikarbonu, multivitaminsku tabletu ili nekoliko kapi votke. Na ovaj način se rok trajanja rezanog cveća može produžiti na više od deset dana.

Nikada ne stavljajte cveće blizu voća i povrća jer može brže da uvene. Za svežiji izgled cveća možete koristiti i lak za kosu. Odmaknite se i poprskajte latice sa donje strane.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading