Kada odlazite u goste nikako nemojte doći PRAZNIH RUKU: Ako se vodite filozofijom "što više dajete, to više dobijate", onda će se ova VELIKODUŠNOST isplatiti

Vesti 18.09.2021 16:25 0

Ovo je jedno od mnogih "nepisanih" pravila koje svi poštujemo, mada, izuzetci uvek postoje

Kada odlazite u goste nikako nemojte doći PRAZNIH RUKU: Ako se vodite filozofijom "što više dajete, to više dobijate", onda će se ova VELIKODUŠNOST isplatiti

Shutterstock

Kada prvi put dolazimo nekome u goste, podrazumeva se da ćemo poneti neki poklon - a to može biti neki sok, kafa ili slatkiš ili nešto specijalno za šta znate da osoba kod koje idete voli.

Međutim, ako idete u goste kod nekoga ko je tek kupio novi stan ili kuću, onda se podrazumeva da ćete mu kupiti nešto od potrepština za dom - pribor za kuhinju, ogledalo ili možda nešto od galerijske robe.

Indijsko-američki pisac Dipak Čopra najbolje je objasnio zašto nije poželjno dolazi kod neko u kuću, praznih ruku. 

On smatra da poenta nije u tome da je sramota ići kod nekoga u goste bez darova, već da je u pitanju nešto posebno, što je vezano za sreću i sudbinu, kako vašu, tako i drugih ljudi.

Čopra je ovaj ritual preneo i na svoju decu, a sam kaže da ga praktikuje od svog ranog detinjstva i objašnjava da taj poklon ne mora da bude nešto veliko ili skupo, već da služi kao znak pažnje. To može biti kompliment, molitva ili neki cvet.

- Kada sretnete nekoga, možete mu tiho poslati blagoslov, poželeti mu sreću, radost i više smeha. Ova vrsta prećutnog poklona je veoma moćna - ističe autor.

Zašto je važno da uvek doneset poklon u nečiji dom?

- Odlučite da date gde god da idete, kome god da se obratite. Što više dajete, zahvaljujući čudesnom delovanju ovog zakona, sve više dobijate. A kada primite više, povećava se i vaša sposobnost da dajete više. Naša prava priroda su bogatstvo i obilje, po prirodi smo bogati, jer priroda podržava svaku našu potrebu i želju. Ne gubimo ništa, jer je naša suština čisti potencijal i beskrajne mogućnosti - objasnio je Dipak.

Komentari (0)
Loading