Opsujte, posvađajte se, viknite, popijte pivo: Ovo je JOGA BESA, a instruktorka objašnjava zašto je toliko zdrava i svima nam NEOPHODNA

Vesti 16.09.2021 14:32 0

Joga je opuštajuća, meditativna vežba, koja vas priprema za ostatak dana, ali sada je moguće postići isti rezultat radeći potpuno suprotne stvari. "Joga besa" ima ideju da vas smiri i dovede u ravnotežu psovanjem, vikanjem i ispijanjem piva

Opsujte, posvađajte se, viknite, popijte pivo: Ovo je JOGA BESA, a  instruktorka objašnjava zašto je toliko zdrava i svima nam NEOPHODNA

Printscreen/Instagram

Lindsi Istas, osnivačica joge besa, objašnjava na svom sajtu da je njen metod praksa koja uključuje istezanje, vežbe i loš humor, sa ciljem postizanja dobrog zdravlja i dostizanja "zena".

- To je više od puke vežbe, ’to je stil života - navodi instruktorka.

Lindsi objašnjava da se na redovnom času joge osećala kao da tu ne pripada.

- Osećala sam se kao da stojim u biblioteci punoj gimnastičara - pokušala je da objasni.

Tada je odlučila da osmisli nov pravac i kaže da joj je on veoma pomogao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rage Yoga (@rageyoga)

 

- Kroz praksu sam uspostavila snažnu vezu između tela i uma i počela dodatno da cenim svoje telo. Naučila sam kako da usporim um, kako da se dobro osećam u svojoj koži. Pomogla mi je da izlečim zavisnost i da rešim mnoge druge lične probleme - rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rage Yoga (@rageyoga)

 

Ešli Duzić, instruktor besne joge u Hjustonu, rekla je da je mnogim ljudima potrebno da nauče da otpuste šta je nepotrebno i da se oslobode onoga što im je višak.

Ona je naglasila da je ljutnja efikasan način da stupimo u kontakt sa samim sobom. Kada imamo preveliku kontrolu emocija, taj bes se gomila i postajemo tužni, nesrećni, frustrirani, depresivni. Pre bilo kakvog istezanja treba da naučimo da izbacimo emocije. U tome će pomoći joga besa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rage Yoga (@rageyoga)

 

- Joga sama po sebi podrazumeva ujedinjavanje, jedinstveno spjanje sa samim sobom. Do toga se ne dolazi samo umirenjem, meditiranjem, vežbanjem u tišini, kako mnogi smatraju - kaže Ešli.

- Svi smo zbog nečega ljuti i u sebi predugo čuvamo bes. Ovaj metod omogućava da se oslobodite ljutnje i frustracija na zdrav način - objasnila je, piše "Distractify.com".

Komentari (0)
Loading