Da li vam se hrana LEPI za TIGANJ: Uz ova dva ULTRA LAGANA TRIKA nećete imati više ovaj problem

Vesti 23.03.2022 09:09 0

Uglavnom svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani koja sprečava lepljenje, ali se ona vremeno oštećuje i hrana kreće sve više da se lepi

Da li vam se hrana LEPI za TIGANJ: Uz ova dva ULTRA LAGANA TRIKA nećete imati više ovaj problem

unsplash/Nathan Dumlao

Prava je gnjavaža kada nam se hrana zalepi za tiganj, pogotovo kada se završi spremanje, kada dođe vreme za pranje. Verovatno da nemate pravi odgovarajuć tiganj ali uz ove cake svakako da nećete imati više tih problema. 

Kako se navodi, stručnjaci tvrde da temeratura od 160 stepeni celzijusa savršena, ali mnogi sem iskusnih kuvara neće moći to da prepoznaju.

Uz ovaj trik će vam biti olakšano da prepoznate optimalnu temeraturu za peženje gde vam se hrana neće lepiti za dno tiganja ili lonca.

Trik jedan: 

Stavite posudu na ringlu i pustite je da se zagreje a zatim dodajte malo vode. Ako se ništa ne dešava još uvek je tuganj hladan, a ako počne da kipi i pravi balančiće i za sakund ispari, opet temeratura nije dobra.

Temperatura je optimalna onda kada se voda kada se sva količina vode skoncentriše u jednu tačku.

Trik dva:

Uzmite svoj tiganj i začinite ga šoljom napunjenom kuhinjskom solju, zagrejte ga sroz dok ne porumeni a zatim uklonite so tako što ćete isprati tiganj. Ako je tava glatka i sjajna, spremna je za upotrebu bez lepljenja

Nakon ovoga kada sipate ulje, formira se tanak ujednačen fil koji čini da tiganj deluje kao tiganj koji se ne lepi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading